Lekker sportief

Kom jij naar EuroGames Nijmegen 2022?

Duizenden lhbtiq+ atleten komen naar 'Nimma'

29 juni 2022, Winq redactie, 2 minuten

Van 27 t/m 30 juli binden duizenden lhbtiq+ atleten in 17 sporten de strijd met elkaar aan tijdens de EuroGames 2022 in Nijmegen. Hier lees je er alles over.

EuroGames is een internationaal sportevenement gestart op initiatief van de European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). In de volksmond wordt dit grote sportevenement ook wel 'De Regenboogspelen' genoemd. Het sporttoernooi ging van start in 1992 met als doel sporten toegankelijker te maken voor verschillende groepen en om de diversiteit binnen sportverenigingen te bevorderen.

Dit jaar strijken de EuroGames neer in Nijmegen. In 2019 werd bekend dat de Waalstad de editie van 2022 mag organiseren. Het is overigens niet de eerste keer dat de spelen plaatsvinden op Nederlandse bodem. De eerste twee edities van het evenement werden georganiseerd in Den Haag en de spelen streken ook al eens neer in Utrecht en in Rotterdam.

Projectmanager Joost van Wijngaarden: “De hoop is dat dit evenement een positief effect heeft op de emancipatie van de doelgroep in de sportwereld. Voor voetballers is het bijvoorbeeld nog steeds lastig om uit de kast te komen.”

Openingsfeest

Het evenement wordt feestelijk geopend aan de Waalkade met optredens van onder anderen Son Mieux en Ellen ten Damme (solo). Je kunt op 27 juli vanaf 19:00 uur genieten van het openingsfeest. 

17 sporten

Van badminton tot ballroom dancing en bridge: in totaal zijn er negentien disciplines waarin gesport wordt. De EuroGames gaan op 27 juli van start met veldhockey. De drie daaropvolgende dagen zijn er tal van sporten door de hele stad. 

EuroGames in Nijmegen.
EuroGames in Nijmegen.

Closing Ceremony en slotfeest

Tijdens de Closing Ceremony op zaterdag 30 juli zetten onder meer singersongwriter Julia Zahra en electro-hiphopformatie Fata Boom de boel op stelten. De afsluiting start om 19:00 uur op de Waalkade. Het daaropvolgende slotfeest wordt georganiseerd door queer party Kisskiss en gaat om 23:00 uur van start in concertgebouw De Vereeniging. 

Andere activiteiten

In het midden van de stad komt een EuroGames Village waar sporters en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten in een relaxte setting met een hapje en een drankje. Naast het programma met 17 sporten en de openings- en slotceremonie zijn er gedurende de hele week cursussen te volgen, onder meer in zang en roeien. Ook zijn er vele activiteiten op het gebied van ontmoeting, cultuur en natuur. Zo kun je deelnemen aan een georganiseerde wandel-, fiets-, of e-choppertour door de stad. Hou voor de agenda de website van EuroGames Nijmegen in de gaten.

Wil jij meedoen aan de EuroGames in Nijmegen? Meer info over het evenement en inschrijving vind je op www.eurogames2022.eu.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau