Peter Von Kant is een Franstalige film van François Ozon die is gebaseerd op de film van Rainer Werner Fassbinder, Die bitteren Tränen der Petra Von Kant, uit 1972. In zijn nieuwe adaptatie maakte Ozon van Petra een mannelijk personage, waardoor het verhaal een heel andere lading krijgt.

Verhaal

Dat verhaal gaat over de succesvolle regisseur Peter Von Kant die samenwoont met zijn assistent Karl, die hij slecht behandelt en vernedert. Dankzij de grote actrice Sidonie ontmoet hij Amir, een aantrekkelijke jongeman uit een bescheiden milieu. Peter wordt op slag verlieft op Amir.

Hij biedt hem aan zijn flat te delen en hem te helpen de filmindustrie in te komen. Maar als Amir internationaal is doorgebroken, is hij al snel met de noorderzon vertrokken en is het de hoogste tijd voor Peter om zijn eigen demonen onder ogen te komen.

Cast

De cast van Peter Von Kant bestaat uit Dennis Ménochet, Isabelle Adjani, Khalil Gharbia, Hanna Schygulla, Stefan Crépon en Aminthe Auduard.

De film gaat in première op 4 augustus. Meer informatie vind je op de website van Septemberfilm. Bekijk hier alvast de trailer.