Nieuwe muziek: was Barbie’s Ken ooit sexier en de nieuwe van John Legend

En daar is Mika weer!

17 juni 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Todrick Hall heeft zichzelf weer overtroffen met zijn video voor ‘Sorry Barbie’, met daarin een bijrol van ‘Ken in een croptop’. Ook nieuw zijn de video’s van John Legend en Rina Sawayama en Santigold is ook weer van de partij.

Rina Sawayama – ‘This Hell’

Op 2 september verschijnt het nieuwe album van de Brits-Japanse Rina Sawayama, Hold the Girl. In het begin van de video voor leadsingle ‘This Hell’ speelt ze een bruid in een bijzondere jurk op een bruiloft met een countrythema.

Santigold – ‘Ain’t Ready’

Het eerste nieuwe album van Santigold in zes jaar verschijnt op 9 september. ‘Ain’t Ready’ is de tweede single van het album en de video is nogal creepy, met beelden uit een verhoorkamer.

John Legend – ‘Dope (Feat. JID)’

Zo zeg, wat een lekkere groove. John Legend zoekt zijn heil meestal in ietwat stroperige ballads, maar dit is andere koek.

Father John Misty – ‘Buddy’s Rendezvous’

Mistige Papa Jan covert hier een track van Lana Del Rey en maakt er meteen maar even zo’n typische vintage video bij die we kennen van ons Laan. Heerlijke sax ook, in deze jazzy track.

Todrick Hall – ‘Sorry Barbie’

Moet die jongen met dat kleurige trainingsjack Ken voorstellen? Zo’n beetje alles wat roze kan zijn, is dat ook in deze video, met name het minuscule zwembroekje van Todd. Maar eigenlijk is alles een lust voor het oog, met het ene detail nog mooier dan het andere.

Perfume Genius – ‘Pygmalion’s Ugly Season’

Ugly Season is de naam van het nieuwe album van Perfume Genius, dat deze week uitkwam. Voor de gelegenheid maakte Jacolby Satterwhite een film bij het album, waarin het parfumgenie zelf ook een rol speelt. Verder heel veel queer dansers in een kunstzinnig geheel dat ruim 27 minuten duurt.

Pharrell Williams – ‘Cash In Cash Out’

Of dit net zo’n banger wordt als ‘Happy’ uit 2013? Waarschijnlijk niet, want daarvoor klinkt z’n nieuwe single net even te underground. Met gastbijdragen van 21 Savage en Tyler, the Creator.

Rubi Rose – ‘Wifey’

Rapper Rubi Rose speelt met alle autowasclichés in haar video vol twerkende billen, sponzen, natte topjes en rondspattend zeepsop. En eigenlijk is dat alleen maar grappig.

Mika – ‘Yo Yo’

Een dikke maand na zijn Songfestival-presentatieklus is Mika terug met een nieuwe single. Hij zingt over een tamelijk minimalistische housebeat dat hij behandeld wil worden als een jo-jo. Maar hoe je dat doet? Dat vertelt Miek er niet bij. Prachtige dansers in de video, trouwens.

Halsey – ‘So Good’

Halsey stelt nooit teleur, zo ook weer niet met de video voor ‘So Good’, waarin zich een compleet liefdesverhaal ontrafelt in een immer donkere wereld.

MØ – ‘True Romance’

Met een catchy ‘Oo-hoo’ is deze nieuwe single van MØ een instant meezinger. En leuk, die glittercaps over die glittershort.

HAUSER – ‘Livin' la Vida Loca’

De Kroatische cellist / popster HAUSER staat erom bekend dat hij zich met zijn cello vrij beweegt tussen diverse muzikale genres. Dit keer heeft hij de Ricky Martin-klassieker Livin’ La Vida Loca in een nieuw jasje gestoken. Dan de video: de manier waarop HAUSER telkens de camera inkijkt als hij zijn cello bespeelt, zal de een ‘bronstig’ noemen terwijl de ander er een beetje om moet lachen.

Madonna – ‘Ray of Light (Sasha Ultra Violet Remix Edit)’

Madge is flink aan het remasteren geslagen voor het remixproject dat in augustus uitkomt, Finally Enough Love. Daarop haar vijftig nummer-één-hits uit de Amerikaanse dance-lijsten. Voor deze remix van ‘Ray of Light’ heeft ze ook een remix-video uitgebracht, met nooit eerder officieel vertoonde opnames, afgewisseld met de bekende flitsbeelden uit het origineel.

Drake – ‘Falling Back’

En daar is ineens weer een nieuw album van Drake: Honestly. In de ruim negen minuten durende video van ‘Falling Back’ trouwt hij met maar liefst 23 vrouwen.

Loreen – ‘Neon Lights’

‘Euphoria’-zangeres Loreen heeft een lekkere jarentachtigbeat onder haar nieuwe single gezet. Het lied heeft wat moeite om op gang te komen, maar eenmaal halverwege gaat ze los. En dan is het alweer afgelopen, net als dit wekelijkse muziekoverzicht.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau