Nieuwe muziek: Beyoncés house-comeback slaat in als een bom

Plus nieuwe video's van Bananarama en Shakira

24 juni 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Beyoncé heeft de weg naar de dansvloer teruggevonden! 'Break My Soul' heeft alles in zich om een enorme hit te worden, met referenties aan houseklassiekers als 'Show Me Love' en 'Everybody Everybody'. Wij vieren alvast een feestje. Er is ook nieuwe muziek van Shakira, Lorde en nog veel meer...

Black Eyed Peas, Shakira, David Guetta – ‘Don’t You Worry’

Stel, er landt een ruimteschip op aarde met allemaal buitenaardse wezens erin. Maak jij je dan zorgen? De Black Eyed Peas niet hoor. Shakira leert ze zelfs een stewardess-achtig dansje in een video die het midden houdt tussen een futuristisch lab en het decor van de serie Severance.

Matthew Wood – ‘Freak’

In de video komt de jonge Matthew gefrustreerd thuis nadat hij is gepest op school. Alleen muziek kan hem nu opvrolijken. Hij gaat helemaal op in de muziek en ontmoet de toekomstige Matthew die met hem danst en zingt. Het verhaal is een eerbetoon aan Matthews jongere zelf en de boodschap is heel duidelijk: "Geloof in jezelf, wat anderen ook zeggen." Matthew's jongere zelf wordt gespeeld door Hans-Jesse Beyerling. De 13-jarige acteur werd zelf ook op school gepest.

La Rappresentante di Lista – ‘Diva’

YouTube gaf ons deze video als allereerste in het overzicht, dat is vast niet voor niets. Geen idee wie deze fraai beschilderde zangeres is, maar ze maakt in ieder geval aanstekelijke muziek met een heerlijk Italo-rifje hier en een uithaal daar. We hebben even gegoogled en wat blijkt: LRDL bestaat al sinds 2011 en deed net als vorig jaar mee aan het Italiaanse San Remo Festival.

Lorde – ‘The Path’

Zangeres Lorde is nog steeds op het strand, waardoor de zoveelste video van het album Solar Power weer keurig in het thema past. Sterker nog: dit is een prequel van de video die voor de titelsong is gemaakt. ‘The Path’ is en vrij duistere track, die verandert in iets hoopvols als de beat erin komt – samen met een groep dansers in aardetinten.

Beyoncé – ‘Break My Soul’

De nieuwe single van Beyoncé slaat in als een bom. Ze put uit het jaren negentig house-archief met een dansbare track die een sample bevat van Robyn S. – ‘Show Me Love’ en van een track van Big Freedia (met wie ze eerder samenwerkte op de track ‘Formation’). Ook doet ‘Break My Soul’ ergens denken aan ‘Everybody Everybody’ van Blackbox. Nu maar hopen dat de rest van het aankomende Renaissance-album net zo dansbaar is. En dat er binnenkort een officiële video verschijnt.

Bad Bunny (ft. Chencho Corleone) – ‘Me Porto Bonito | Un Verano Sin Ti’

Nu willen we óók zo’n gelukspoppetje voor op het dashboard! En de grote vraag is: wat staat Bad Bunny beter, een naveltruitje of een tepeltruitje?

The Mars Volta – ‘Blacklight Shine’

Normaal gesproken maakt The Mars Volta progressieve rock en ook wel experimentele metal, maar dit is iets heel anders. Een track van elf minuten evolueert halverwege in een bomba-anthem uit Puerto Rico, waarbij dansers met hun bewegingen de drummer ‘vertellen’ hoe ze hun instrument moeten bespelen. Na tien jaar maakt deze band uit El Paso, Texas, een spectaculaire comeback.

Perel – ‘Matrix’

Nog een vette housetrack, maar dan weer helemaal anders dan die van Bouncy Bey: dit is Perel, die rechtstreeks afkomstig is uit de Berlijnse dancescene. Van het album Jesus Was An Alien.

Bananarama – ‘Masquerade’

Nooit eerder klonken de dames van Bananarama zo sophisticated. Ze zien er ook prachtig uit met hun floppy hats en in hun ruimvallende robes. Alle looks zijn fantastisch, je zou bijna tegen Madonna willen zeggen: "Kijk, zó doe je dat!" Het lied zelf heeft een heerlijk zomerse vibe. 

Netsky & Rita Ora – ‘Barricades’

Ook wel weer eens leuk, om Rita Ora een ballad te horen zingen. Waar DJ en producer Netsky dan heel terloops tóch weer een beat overheen gooit.

Sofi Tukker – ‘Summer In New York’

"Tup-tup-tu-duh, Tup-tup-tu-duh…" Sinds DNA een megahit scoorde met een remix van Suzanne Vega’s 'Tom’s Diner', zit dat deuntje in iedereens hoofd. En die remix komt uit 1992 dus dat is nu al dertig jaar. Sofi Tukker ramt het nu nóg dieper tussen je horen.

Eros Ramazotti – ‘Ama’

Kijk eens wie ook nog steeds een aardig mopje muziek maakt: good old Eros Ramazotti. De oogjes zijn wat kleiner dan in z’n jonge jaren en het haar is grijs, maar da’s niet gek natuurlijk. ‘Ama’ is een lekker uptempo popnummer.

Taylor Swift – ‘Carolina’

‘Carolina’ is speciaal door Taylor Swift geschreven voor de film Where the Crawdads Sing. Een ingetogen gitaarwalsje is het, dat voortkabbelt en ongemerkt onder je huid kruipt. Mooi hoor…

Giveon – ‘Lost Me’

Zanger Giveon was te horen op ‘Peaches’, de grote hit uit 2021 van Justin Bieber die is genomineerd voor een Grammy Award en werd bekroond in de categorie Best Pop bij de MTV Video Music Awards. Giveons bijzondere stem is nu solo te horen op zijn nieuwe single ‘Lost Me’.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau