Terminal 5 in het Meatpacking District op Manhattan stond donderdag in het teken van NYC Pride. Madonna had al aangekondigd dat ze daar zou optreden, maar wat ze precies ging doen? Dat bleef een verrassing.

Burlesque spektakelshow

Het was nogal een spektakel. Bob the Drag Queen was ingehuurd als spreekstalmeester die haar Drag Race-concullega Violet Chachki aankondigde. Die kwam met een burlesque show waarin ze met stoel en al afdaalde vanaf het plafond. Vervolgens deden Jose Xtravaganza en Laganja Estranja een act op de klanken van Madonna’s ‘Vogue’.

Tongworstelen

De Queen of Pop maakte daarna haar opwachting om samen met de Dominicaanse rapster Tokischa een nieuwe versie van ‘Hung Up’ te zingen, die eindigde in een portje tongworstelen. Een andere grote verrassing was Saucy Santana, die net als Madonna een lied heeft dat ‘Material Girl’ heet. Samen zongen ze een mashup van de twee verschillende songs.

Tot slot zong Madonna haar 2009-hit ‘Celebration’, waarbij haar zoon David de show stal. Tussendoor hield ze nog een speech, waarin ze een lofzang afstak op New York en daarbij Frank Sinatra’s woorden parafraseerde: “If you can make it here, you must be queer.”

Oekraïense mode

Hoewel het voor de buitenstaander misschien leek of Madonna zomaar wat had aangetrokken, bleek er een doordacht plan te zitten achter de outfits waarin ze optrad. Madonna’s stylist Eyob Yohannes bespreekt al haar looks in een uitgebreid artikel op de website van W Magazine. Het opvallendste item is een fetisj-top van het Oekraïense modelabel Anoeses, volgens Yohannes een subtiele verwijzing naar Madonna’s iconische punt-beha uit de Blond Ambition-tijd.

Hier de beelden!