Van 26 juli tot en met 5 augustus vindt de tweede editie plaats van het Queer Theater Festival. De theatervoorstellingen maken elk op hun eigen wijze thema’s binnen de lhbtq-gemeenschap bespreekbaar, met comedy, drama, muziek en/of dans. Hieronder een beknopte samenvatting van de voorstellingen.

CHMSX Stories

Theater van de Heelheid verzamelde verhalen over chemsex: sex onder invloed van drugs. Ze spraken beginners, icons, gebruikers, omstanders, hulpverleners en partygangers. Wat maakt dat chemsex steeds populairder wordt? Is het gevaarlijk of alleen maar leuk? In CHMSX Stories schakelen drie generaties acteurs, tussen de spannende, rauwe, eenzame, verdrietige, en ook komische verhalen, opgezweept door een live soundtrack van Marc Alberto. (16+)

Naar Paramaribo 

In Naar Paramaribo dromen drie vrienden van Suriname. Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen? De voorstelling is een swingende politieke komedie waarin, tussen alle gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Boys won't be boys

In Boys won’t be boys laten dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers zien dat het stoer is om je als man kwetsbaar op te stellen. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal en doorbreken vooroordelen en stereotypen over het kwetsbaarstellen van je eigen mannelijkheid.

The Pink Sheep in the Family

Het Zuidelijk Toneel komt met The Pink Sheep of the Family, een voorstelling van en met transpersonen uit verschillende generaties, die een ander perspectief op zowel gekozen als biologische familiebanden geven. Ieder vertelt, en tegelijkertijd is het een doorlopend gesprek over vloeibaarheid, mogelijkheden en verbindingen tussen mensen. Hoe ziet een gekozen familie eruit en wat ben je dan van elkaar? 

In het OBA Theater

Alle programma's zijn te zien in het OBA Theater. Meer informatie? Kijk op: oba.nl/qtf

Coverbeeld: Boys won’t be boys, fotografie Ernst Coppejans