Senn van Beek opent op 1 augustus We Are Queer in de Dapperbuurt, een gym voor de lhbtq-gemeenschap. Met een feestelijke week vol evenementen omtrent sport en queer cultuur wil Van Beek het sociale aspect van de gym een kickstart geven.

Mentale kracht

“Dit is een sportschool die zich ook richt op het ontwikkelen van mentale kracht” stelt Van Beek, zelf personal trainer en voedingscoach. “Veel mensen uit deze gemeenschap hebben behoefte aan het uitwisselen van ervaringen of voelen zich eenzaam”.

Daarom staat bij We Are Queer niet alleen sport maar ook een boekenclub en wandelgroep op het programma om sociale contacten te ontwikkelen. Dat er behoefte is aan de sportschool is duidelijk: via de crowdfunding 'Build That Gym' is er door 471 donateurs 15K ingezameld.

Krachtontwikkeling op alle vlakken

Op de locatie te Wagenaarstraat 336 komt een divers lesrooster, waaronder krachttraining, mobiliteit, ‘Nothing but butts’, en ‘Stand Tall’, een les speciaal voor transgender personen. “Mensen met genderdysforie maken zich vaak klein en staan met hun schouders naar voren. We Are Queer legt de nadruk op het ontwikkelen van een goede houding en de juiste techniek”, vertelt Van Beek. 

Als non-binair persoon kent die de complexiteiten omtrent genderidentiteit en sport maar al te goed. “De meeste sportscholen zijn binair ingericht. Niet alleen kleedkamers, maar ook gewichten en lessen zijn voor mannen óf vrouwen. Ik voelde me daar niet in thuis. Coaches begrepen mijn wensen en body goals vaak niet”.

Coaches uit de community

Bij We Are Queer geven coaches uit de lhbtq-gemeenschap les. “Die kunnen zich als geen ander verplaatsen in de behoeftes van onze leden” aldus Van Beek. 

De gym is een stichting en wil voor iedereen toegankelijk zijn. Een regulier abonnement heb je daarom al vanaf 30 euro. 

Coverbeeld: Istock