Bekijk deze korte film van UkrainePride

Pride is not available in your region

Leestijd: < 1 min

Pride is not available in your region is de naam van een korte film die de situatie van de queer gemeenschap in Oekraïne in beeld brengt in deze oorlogstijd. In de film is te zien hoe Oekraïners vechten voor hun vrijheid.

De queer gemeenschap van Oekraïne had het voor de oorlog al niet gemakkelijk. Nu wereldwijd Pride wordt gevierd, vraagt de organisatie UkrainePride aandacht voor de gevolgen die de oorlog heeft voor de queer gemeenschap. De film Pride is not available in your region is onderdeel van een bewustwordingscampagne waarin gevraagd wordt om de bescherming van lhbtq’s.

Persoonlijke verhalen

UkrainePride werkt samen met de organisatie van London Pride om aandacht te vragen voor de film. Ze liepen afgelopen weekend mee in de Pride Parade en gaven een speech op Trafalgar Square.

In de film vertellen queer Oekraïners hun persoonlijke verhaal en vragen ze aandacht voor de oorlog. Een jaar geleden organiseerden lhbtq-activisten nog een ‘Rave Pride’ vlakbij het regeringsgebouw, maar daar kan dit jaar uiteraard geen sprake van zijn. Daarom is er nu deze film, waarin UkrainePride ook oproept om een donatie te doen. Dat kan via UkrainePride.org/donate.

Powered by Labrador CMS