Sexual Healing

Suzanne Mensen: “Ik heb mezelf jaren tekort gedaan”

#YourSexYourWay

13 juli 2022, Winq redactie, 3 minuten

Schrijver en journalist Suzanne Mensen (38, zij/haar) kwam pas laat uit de kast. “Bij ANNE+ moet ik altijd huilen, omdat het gaat over jonge meiden die open zijn over hun seksualiteit. Had ik op school wél iets geleerd over seksuele diversiteit, dan was ik eerder open geweest over wie ik ben.”

“Ik heb een dochter van 7. Zij krijgt nu al les over consent, op een heel natuurlijke manier. Ik viel bijna van m’n stoel toen ik dat hoorde, zó blij was ik. Ik kan me niet herinneren dat we uitgebreide seksuele voorlichting kregen op school. Het ging vooral over penis-in-vaginaseks, het was erg gericht op voortplanting. Niets over plezier, en slechts mondjesmaat informatie over voorbehoedsmiddelen. Alsof homoseksualiteit niet bestond.

Ik heb bijna alleen maar homovrienden, die heel open zijn. Zij inspireren mij om meer mezelf te zijn. Ik moet altijd huilen bij ANNE+, omdat het gaat over jonge meiden die open zijn over hun seksualiteit – dat had ik ook gewild. Ik heb mezelf jaren tekort gedaan, en deed alsof ik op jongens viel. Als ik op school wél iets geleerd zou hebben over seksuele diversiteit, was ik eerder open geweest over wie ik ben. 

Daten vond ik maar spannend. Toch hebben mijn vrienden me gepusht om op date te gaan. Iemand versieren in een bar is niets voor mij, maar via datingapps lukte het wel. Uiteindelijk ben ik tijdens Pride keihard door mijn vriendin versierd, we zijn nu twee jaar samen.

Ik was vroeger erg onzeker, vond het doodeng om me uit te kleden waar iemand bij was. Nu ik een vaste partner heb krijg ik veel bevestiging, dat helpt ontzettend. Ik ben gek op haar. Ze laat écht blijken dat ze me mooi en sexy vindt, waardoor ik mezelf ook mooi en sexy ben gaan vinden. Dankzij haar durf ik nu bijvoorbeeld ook seks te hebben met het licht aan. 

Ik kan met haar goed praten over wat ik wel en niet fijn vind in bed, we zijn heel open tegen elkaar. Na de seks hebben we vaak een nabespreking om nog even door te nemen wat we fijn vonden. Dat hebben we nooit met elkaar afgesproken maar is zo ontstaan. Dat maakt onze seks nog beter.”

Tijdens Pride Amsterdam vind je op diverse locaties de Durex Pride-camper met het rad van seksfortuin. Check voor meer info durex.nl/your-sex-your-way.

Lees ook de andere verhalen

Voor veel lhbtq personen liet de kwaliteit van seksuele voorlichting nogal te wensen over. In samenwerking met Durex en Lotte van Eijk sprak Winq met zes queer personen over seksueel geluk.

Klik hier om alle verhalen te lezen.

Beeld: Roy Schepers
Video: Roy Schepers & Ilse Paulussen
MUAH: Clayton Leslie & Candle Triebel

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Artikelen in dezelfde serie - Sexual Healing

Bevrijd je ware seksuele zelf met Winq en Durex

Matthijs van Els: “In de gaysauna werd ik geconfronteerd met mijn vooroordelen”

Nanoah Struik: “Inmiddels weet ik: penetratie is geen must”

Sharmila Vooren: “Trans vrouwen zijn voor velen een fetisj”

Sioe Jeng Tsao: “Ik geloof in meerdere liefdes tegelijk”

Ridder van Kooten: “Lang dacht ik dat ik honderd procent hetero was”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau