Sexual Healing

Matthijs van Els: “In de gaysauna werd ik geconfronteerd met mijn vooroordelen”

#YourSexYourWay

13 juli 2022, Winq redactie, 3 minuten

In zijn columns voor Winq.nl schrijft Matthijs van Els (31, hij/hem) openhartig over zijn seksleven. We spraken hem over seksueel geluk. “Niet oordelen over elkaars wensen is belangrijk. Soms vind ik dingen geil die anderen helemaal niet opwindend vinden.”

“Mijn eerste keer anale seks was heel onhandig. Ik was 18, net uit de kast en tijdens een avondje uit werd ik versierd door een barman. Ik ging met hem mee naar huis, maar had geen idee waar ik mee bezig was. Ik dacht – onterecht – dat anale seks er altijd bij hoorde. Het lukte niet, het paste niet en het deed pijn. Ik denk dat het voor hem ook niet fijn was. Naderhand zei ik dat dat mijn eerste keer was, en de barman zei dat hij dat wel had gemerkt.

Tegenwoordig schrijf ik columns over mijn seksleven voor Winq, mijn favoriet gaat over de eerste keer dat ik een gaysauna bezocht. Ik wilde al langer gaan, maar vond het erg spannend en was onzeker. Die dag ging er een wereld voor me open en werd ik geconfronteerd met m’n eigen vooroordelen: de sauna was helemaal niet vol met ‘vieze mannetjes’ maar voelde juist fijn, veilig en geil.

Ik had ooit een seksdate op een hotelkamer met een toerist die flink aan de drugs zat. Prima als mensen dat doen, maar afgezien van poppers doe ik daar zelf niet aan. Onze niveaus van geilheid matchten niet meer. Hij wilde graag dirty uitproberen, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. We hebben de seks min of meer afgemaakt, maar toen ik wegging en omkeek om ‘doei’ te zeggen, zag ik dat hij al op Grindr zat om iemand anders te zoeken.

Achteraf vond ik het toen wel heel fijn dat we niet over elkaars wensen oordeelden. Dat is heel belangrijk, en werkt ook andersom: soms vind ik dingen geil die anderen helemaal niet opwindend vinden. Ik vind het soms lekker als iemand over me heen plast, en kan erg opgewonden worden als iemand aan m’n voeten zit. Ik heb ook iets met oksels, soms kan het heel geil zijn om ze te likken of ruiken. Ik zou graag een keer een goed rollenspel willen. Misschien iets met een dokter-patiënt situatie – dan ben ik de patiënt, trouwens.” 

Tijdens Pride Amsterdam vind je op diverse locaties de Durex Pride-camper met het rad van seksfortuin. Check voor meer info durex.nl/your-sex-your-way.

Lees ook de andere verhalen

Voor veel lhbtq personen liet de kwaliteit van seksuele voorlichting nogal te wensen over. In samenwerking met Durex en Lotte van Eijk sprak Winq met zes queer personen over seksueel geluk.

Klik hier om alle verhalen te lezen.

Beeld: Roy Schepers
Video: Roy Schepers & Ilse Paulussen
MUAH: Clayton Leslie & Candle Triebel

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Artikelen in dezelfde serie - Sexual Healing

Bevrijd je ware seksuele zelf met Winq en Durex

Suzanne Mensen: “Ik heb mezelf jaren tekort gedaan”

Nanoah Struik: “Inmiddels weet ik: penetratie is geen must”

Sharmila Vooren: “Trans vrouwen zijn voor velen een fetisj”

Sioe Jeng Tsao: “Ik geloof in meerdere liefdes tegelijk”

Ridder van Kooten: “Lang dacht ik dat ik honderd procent hetero was”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau