Zane Philips is te zien in de film Fire island, die in juni in première is gegaan op Disney+. Hij is gecast als Chad, de zoon van Kim Cattrall (Sex and the City, Queer as Folk) in de nieuwe serie Glamorous. Die gaat over een non-binair queer persoon genaamd Marco Mejia die een baan krijgt bij een cosmeticabedrijf dat wordt bestierd door Madolyn Addison, die wordt gespeeld door Cattrall.

Uit de synopsis: "Het is Marco's eerste kans om erachter te komen wat hij van het leven wil, wie hij eigenlijk is en wat het voor hem betekent om queer te zijn."

Cast

Cattrall en Philips zijn te zien naast Miss Benny (Love, Victor) die in de huid van Marco Mejia kruipt, Jade Payton (Dynasty), Michael Hsu Rosen (Pretty Smart), Ayesha Harris (Daisy Jones and the Six) en Graham Parkhurst (Star Trek: Strange New Worlds).

Diana Maria Riva (Gordita Chronicles), Lisa Gilroy (Jury Duty) en Mark Deklin (Good Fight) ronden de cast af.

Rolverdeling

Phillips speelt Chad, de ‘toegewijde zoon van Madolyn en de verkoopdirecteur van haar schoonheidsimperium, die er alles aan doet om aan de verwachtingen van zijn moeder te voldoen’.

Payton is gecast als Venetia, Madolyns ‘ambitieuze en chique’ eerste assistent die een bondgenoot van Marco wordt, ‘die hem niet alleen laat zien hoe hij op kantoor moet navigeren, maar ook hoe hij het nachtleven van Brooklyn moet doorstaan’.

Rosen is Ben, een grafisch ontwerper bij Glamorous die ‘uit zijn comfortzone durft te stappen’ na een ontmoeting met Marco. Harris speelt ook een grafisch ontwerper genaamd Brit, terwijl Parkhurst een ‘zelfverzekerde jock’ genaamd Parker belichaamt die de ‘onbereikbare homo-cis-male perfectie symboliseert’.

Ugly Betty

De serie was oorspronkelijk bestemd voor de Amerikaanse zender The CW, maar krijgt nu een groter platform via Netflix. Een en ander doet een beetje denken aan Ugly Betty, de veelgeprezen serie met Vanessa Williams en America Ferrera. Wanneer Glamorous op Netflix verschijnt is nog niet bekend.