Kan eten erotisch zijn? Voor de lens van de 25-jarige Belgische fotograaf Louie van Nieuwenborgh is dat absoluut het geval. Chocolate chip cookies met rode wijn, peperkoek van kikkererwten en talloze andere gerechten geeft hij een glansrol in de pikante fantasieën van foodies die hij heeft gefotografeerd.

Brunches en fotoshoots

In het najaar van 2021 begonnen Van Nieuwenborgh en zijn vrienden brunches te organiseren in zijn Berlijnse appartement. Van proseccopannenkoeken tot bierbrood: de gasten deden zich tegoed aan overheerlijke gerechten.

Tijdens de omikronlockdown in de Berlijnse winter hielden Van Nieuwenborgh zich warm door kinky fotoshoots te koppelen aan de brunch-bijeenkomsten. Hieruit ontstond een eclectische mix van verschillende kinks, van spanking tot bondage en andere fetishes.

Flouxus: The Baking Edition

Het resultaat is een magazine met de titel Flouxus: The Baking Edition, met honderd kinky pagina’s en 32 recepten. Fotografie en de recepten zijn van Van Nieuwenborgh, het grafisch ontwerp van Kimbogruff. De prijs is op basis van donaties (minimaal 12 euro plus verzendkosten) en het magazine is verkrijgbaar via Flouxus.com.

Hieronder een eerste impressie.