Nieuwe muziek: de beachboys van Mary J. Blige en Coldplays poppen

08 juli 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Een Nederlandse queer artiest maakt deze week zijn opwachting in het wekelijkse muziekvideo-overzicht: Elliot Boyd. Verder graag je aandacht voor de poppenvideo van Coldplay, die er prachtig uitziet (maar dat lied! 🤢). Gelukkig is er altijd nog Mary J. Blige met een zomerse strandvideo. En nog veel meer dan dat.

Elliot Boyd – ‘Floating’

In het nummer Floating haalt Elliot Boyd herinneringen naar boven uit zijn eerste ervaringen in de queer-scene. Een tijd waarin hij zijn eigen normen en waarden uit het oog verloor, in een relatie met iemand die al ervarener was binnen deze wereld. De choreografie is zo gefilmd, dat je als kijker wordt meegenomen in de out-of-body experience die Elliot in zijn nummer beschrijft.

Jason Derulo – ‘Slidin’

Kodak Black doet mee op de nieuwe single van Jason Derulo, een liedje net zo glad als de zanger zelf.

Coldplay – ‘Biutyful’

De echte sterren in de nieuwe Coldplay-video zijn niet de heren Coldplay zelf, maar de poppen uit de studio van Jim Henson (onder meer bekend van The Muppets). Het lied zelf is in drie woorden vre se lijk. Maar laten we het gezang van die poppen daar maar de schuld van geven.

Mary J. Blige & Fabolous – ‘Come See About Me’

Heel even was er de hoop dat dit een cover was van dat vrolijke deuntje van The Supremes. Maar dit een ballad die behoort tot het standaardrepertoire van Mary J. Blige, ook mooi. Het duurt wel even voor je haar hoort, want eerst mag rapper Fabulous zijn zegje doen. Fraaie video ook, met beautiful beachboys.

City Girls & Usher – ‘Good Love’

Een kleurrijke skatevideo is altijd een lust voor het oog, en helemaal als Usher ineens voorbij komt sjezen op een paar rolschaatsen.

Oliver Sim – ‘GMT’

De basgitarist van the xx brengt op 9 september zijn eerste soloalbum uit. Hij reisde zijn bandlid Jamie Xx achterna naar Australië om de koude Engelse winter te ontvluchten én om tracks op te nemen voor dat album, dat Hideous Bastard heet. ‘GMT’ gaat over een liefde op duizenden kilometers afstand.

Kygo & Dean Lewis – ‘Lost Without You’

Liedjes als deze hebben immer dezelfde opbouw: zachtjes zingen in het begin, dan een beetje harder, weer terug naar zacht en ongeveer halverwege gaat de beat dan toch ineens los. Dat klinkt best saai en dat is het ook. De video is wel lief, met knuffelige stelletjes voor wie dit lied ongetwijfeld is bedoeld.

Steps – ‘Hard to Forget’

Nee, dan Steps. Doen ook al jaren ongeveer hetzelfde, met pakkende liedjes die nimmer vervelen. Is verder niks ingewikkelds aan, maar gewoon ongecompliceerde popmuziek. Die niet bepaald ‘hard to forget’ is trouwens: zodra het uit je oren is verdwenen, zit het ook niet meer in je hoofd.

John Legend & Muni Long – ‘Honey’

Geinige video. John Legend wordt wakker met een wesp op z’n hals en ontdekt dat er achter het behang allemaal honingraten schuilgaan. Hij breekt de hele boel af en komt erachter dat er een geheime badkamer is met daarin Muni Long, een zangeres die er met en al in ligt te poedelen. John nodigt haar uit op zijn sofa en spontaan beginnen alle rozen te bloeien. Vervolgens zijn ze silhouetten tussen gordijnen – dus seks – en de boel eindigt met geglibber in honing. En aan het eind heeft John alles gedroomd.

The 1975 – ‘Part of the Band’

De stemmige zwart/witbeelden reopen herinneringen op aan het videowerk van U2 uit de late jaren tachtig. Verder houdt iedere vergelijking daar op, want The 1975 heeft een compleet ander geluid. ‘Part of the Band’ is een mooi ingetogen liedje dat afkomstig is van het album Being Funny in a Foreign Language, dat op 14 oktober verschijnt.

Burna Boy & Ed Sheeran – ‘For My Hand’

Tot slot de nieuwe video van Burna Boy en Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran. En Burna boy.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau