Paul Morris maakt Pride Anthem 2022: ‘Hide My Love’

Een ode aan liefde voor jezelf

Leestijd: < 1 min

Het is 2022, maar nog steeds is het niet ‘gewoon’ voor lhbtq’s om in het openbaar affectie te tonen. Met het Pride Anthem ‘Hide My Love’ maakt zanger Paul Morris een statement tegen deze censuur op het tonen van liefde. Bekijk hier de video.

Elkaar aanraken, hand-in-hand lopen of zoenen roept voor mensen uit de community anno 2022 helaas nog steeds veel negatieve reacties op. Het dwingt mensen hun vrijheid te beperken en zich te verbergen.

Samen met toonaangevende gezichten uit de lhbtq-gemeenschap maakt Paul Morris een statement tegen deze censuur op affectie. Met het nummer ‘Hide My Love’ en de bijbehorende clip heeft hij het Pride Anthem 2022. Het is speciaal gemaakt voor zijn boodschap als ambassadeur bij het thema ‘My Gender, My Pride’: vier de liefde en wees trots op jezelf!

Bizarre tegenstelling

‘Funny how a gun is so mundane to you, funny how a kiss is such a disgusting taboo’, het is deze bizarre tegenstelling die Morris bezingt en samen met toonaangevende gezichten in de lhbtq-gemeenschap wil veranderen.

Op filmische locaties, in iconische gewaden en overspoeld met bloemen spreken onder andere Andrew Sylveste, Jeroen Kerkhoff, Stephanie de Wit-Kok (Divine), Rowan de Wit-Kok, Rikkie Valerie Kollé (Holland’s Next Top Model) en Miss Abby OMG (Drag Race Holland Seizoen 1) zich uit tegen de censuur op affectie.

Iconische outfits

Regisseur FUJIZAKI en creatief producent Sergio de Boer hebben kosten nog moeite bespaard om samen met de community hun stempel te drukken op dit gevoelige onderwerp.

Voor de video zijn onder meer iconische kledingstukken (her) gebruikt die eerder waren te bewonderen op iconische momenten van o.a. het programma Drag Race Holland en bij LOVE IS LOVE van de Mermaids Mansion, een baanbrekend initiatief van het Rijksmuseum in 2019.

Het nummer is een productie van Talksick (Stas Swaczyna en Elke Tiel) een duo die ook hun bijdrage hebben geleverd aan het Songfestival. De tekst is van Orihana Calcines, melodie door Paul Morris en Orihana Calcines.

Pride ambassadeur Paul Morris

Paul Morris is dit jaar ambassadeur van Pride Amsterdam: “Na twee jaar zonder Pride lijkt niets een bruisende zomer ons meer in de weg te staan. Ik wil als geboren Venezolaan een goed boegbeeld voor de latino gemeenschap zijn. Middels mijn muziek wil ik harten verwarmen, mensen laten dansen en laten genieten van het leven. Ik vind het belangrijk het gesprek over seksualiteit en vrijheid van jezelf zijn gaande te houden. Dit doe ik en zal ik blijven doen. Daarbij wil ik mijn mede-Latino’s inspireren om zonder schaamte los te komen van de heersende machocultuur.”

Beeld: Pride Amsterdam / Remon van den Kommer

Powered by Labrador CMS