Nieuwe muziek: in bed met Harry Styles en Envy Peru’s Pride Anthem

15 juli 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Harry Styles’ nieuwe video voor ‘Late Night Talking’ speelt zich volledig af in bed. Jan en alleman mag meedoen en uiteraard is er een kussengevecht. Verder is er nieuwe muziek van queer act JÓRMA, maakt Envy Peru haar opwachting in Pride Anthem ‘It’s Raining Men! Them! Femme!’ Maar er is meer nieuwe muziek…

JÓRMA – ‘You’re not You’

De Nederlandse singer-songwriter JÓRMA komt met een emotionele en explosieve ballad over de afstand die tussen mensen kan ontstaan omwille van mental health struggles. In de videoclip wordt op een poëtische manier beeld gegeven aan de onmacht en frustraties die het niet meer herkennen van een geliefde met zich mee kunnen brengen. Voor deze video is samengewerkt met dansers Gabriel Lawton en Gordon Cruz, en tattoo artist Sven Eigengrau.

Harry Styles – ‘Late Night Talking’

Hij staat er al weken mee in de Top 40, maar nu heeft Harry Styles alsnog een video uitgebracht voor ‘Late Night Talking’. Te zien is hoe Harry in verschillende bedsituaties de lakens deelt met tal van mensen (soms met wel vijftien tegelijk) en toch is er weinig erotisch aan. Leuk is het wel…

Darling Peter ft Envy Peru & Vula – ‘It's Raining Men! Them! Femme!’

De Amsterdamse dj Darling Peter is in samenwerking met Laser en Sony Music het specifiek op queer-artiesten gerichte label Darling Records gestart. De eerste single op het label is ‘It’s Raining Men! Them! Femme!’ van Darling Peter feat. Envy Peru & Vula. Deze bewerking van The Weather Girls-klassieker ‘It’s Raining Men’ is – anders dan het origineel – een ‘celebration of all genders’. Hier de lyric video!

Anubis Finch – ‘Wonderland’

Kijkers van RuPaul’s Drag Race UK zagen hoe Anubis Finch als twaalfde eindigde in seizoen nummer drie. Als laatste dus, en met de single ‘Wonderland’ gaat Anubis dieper in op het verlies. Tegelijkertijd wil ze alsnog laten zien wat ze in huis heeft.

Tegan and Sara – ‘Yellow’

De vijfde queer act van deze week (we tellen voor het gemak Harry Styles ook gewoon even mee met z'n inclusieve video) in het muziekoverzicht. Op 21 oktober verschijnt het tiende album van Tegan and Sara, Crybaby. ‘Yellow’ is de tweede single van dat album, en gaat over de kneuzingen die ze meedragen sinds hun jeugd, en wat er ze eraan doen om te helen.

Mykki Blanco – ‘French Lessons’

Op 14 oktober verschijnt het nieuwe album van Mykki Blanco, Stay Close to Music. Er staan samenwerkingen op met Kelsey Lu, ANOHNI, R.E.M.’s Michael Stipe, FaltyDL, Sigur Rós’ Jónsi, Devendra Banhart, Mnek, Saul Williams en meer. ‘French Lessons’ is de eerste single, met gastvocalen van ANOHNi. De video is opgenomen in Georgië en vraagt aandacht voor de problemen van queers in dat land.

Ciara & Coast Contra – ‘Jump’

Met een cheerleader shoutout begint de video van Ciara en Coast Contra en dan komt de beat erin: die doet denken aan vintage Missy Elliott.

Sean Paul, Gwen Stefani & Shenseea – ‘Light My Fire’

Geen cover, maar een gloednieuwe reggaebop met glans- dan wel gastrollen voor Gwen Stefani en Shenseea. Die er allebei schitterend uitzien, waarbij het bijna jammer is dat Sean Paul er steeds voor gaat staan.

Within Temptation – ‘Don’t Pray For Me’

Sharon den Adel en haar mannen gaan full goth metal op hun nieuwe single ‘Don’t Pray For Me’, een lekker luide gitaarballad. En wat heeft ze toch een prachtige stem.

Daniela Lalita – ‘Tenía Razón’

De in New York gevestigde, in Peru geboren artieste Daniela Lalita brengt vandaag haar debuutsingle en videoclip voor "Tenía Razón" uit. Het is een gedurfd debuut voor de veelzijdige kunstenares die zich bezighoudt met muziek, kostuumontwerp, film, performance en beeldende kunst.

Calvin Harris ft Justin Timberlake, Halsey & Pharrell – ‘Stay With Me’

Calvin Harris’ vorige single ‘Potion’ was een beetje suf, maar ‘Stay With Me’ is een lekkere summer jam.

Alicia Keys –‘Come For Me (Unlocked)’

Khalid en Lucky Daye doen mee op de nieuwe single van Alicia Keys. ‘Come For Me’ is een lucide ballad en de video al bijna even vloeibaar.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau