Nieuwe muziek: de mannen van Spice Diana en P!nk is niet ‘Irrelevant’

22 juli 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Even dachten we: oei, P!nk, wat ben je klef geworden met dat suffe duet met je dochtertje. Maar ze komt nu ijzersterk terug. En wie zijn die mannen van Spice Diana? Kijk ook even naar de prachtige video van de Nederlandse popsensatie Jamila X. Maar er is meer nieuwe muziek…

Ellie Goulding – ‘Easy Lover’

Het was even stil rond Ellie Goulding, maar de Britse zangeres komt dit jaar met een nieuw album. Ze heeft al laten weten dat het een dansplaat zal worden met ‘elektronische pop, een dansding from outer space’. Echt buitenaards klinkt ‘Easy Lover’ niet, maar de video is lekker vaag.

Demi Lovato – ‘Substance’

In haar leven heeft Demi Lovato het een en ander aan narigheid meegemaakt. Niet gek dus, dat ze hier in haar liedjes regelmatig aan refereert. ‘Substance’ is een scheurend punkpopliedje uit de school van Avril Lavigne van toen en Olivia Rodriguez van nu.

Mabel – ‘LOL’

Schrijven mensen dat nog steeds, ‘LOL’, als ze hardop lachen bedoelen? Het zal wel, want Mabel is van nature vrij trendsettend en zelfs haar moeder, Neneh Cherry, is geen boomer. De muziek: gewoon een vrolijk deuntje.

P!nk – ‘Irrelevant’

Een ode aan een enorme stoet powervrouwen en tegelijkertijd een oproep om types als Trump niet langer op een voetstuk te hijsen, dat is de video van P!nks nieuwe single ‘Irrelevant’. Vorig jaar bracht ze haar duet met haar eigen dochter uit, ‘Cover Me in Sunshine’, een draak van een nummer. We hadden haar bijna afgeschreven, maar met ‘Irrelevant’ bewijst P!nk dat ze zelf nog steeds relevant is.

Jamila X – ‘Chub Rub’

Een van de origineelste geluiden van eigen bodem komen van Jamila X. Haar video’s maakt ze zelf en het zijn vrolijk stemmende kunstwerkjes vol verrassende beelden. Want wat doen die halve ananassen, rondspringende kiezen en dat konijn daar allemaal? Op een gegeven moment zit Jamila X te bellen in een kokosnoot. ‘Chub Rub’ gaat trouwens over het leed dat schurende dijen heet, ook wel bekend als chub rub.

Latto – ‘PXSSY’

‘PXSSY’ bevat een sample van het nummer ‘Girls Can't Do What the Guys Do’ uit 1968 van R&B-zangeres Betty Wright. De nieuwe single van Latto is een diss-track waarop ze vrouwenhaters bespot en tegelijkertijd een strijdlied waarin ze de beperkingen van de vrijheid op het gebied van abortus aan de kaak stelt. Wie het lied bekent in de oren klinkt: ook Beyoncé en Jay Z gebruikten het lied van Wright, in ‘Upgrade U’ uit 2006.

Bella Poarch – ‘Dolls’

Het lijkt hier wel vrouwenuurtje in de muziekvideorubriek van deze week, maar dat is puur toeval. Dame nummer zeven is Bella Poarch. De TikTok-sensatie heeft wederom een video gemaakt waar illuminati-websites als deze dol op zijn. Welke verborgen boodschappen zou ‘Dolls’ nu allemaal weer bevatten?

Spice Diana – ‘Boss’

Geen idee wie Spice Diana precies is, maar klik eens op de play-button? Wat een leuke meneren hè??? Achter het pseudoniem gaat de Oegandese zangeres Namukwya Hajara Diana schuil. ‘Boss’ is een aanstekelijk lied dat ook hier best een grote hit mag worden.

FKA Twigs – ‘Killer’

Over leuke meneren gesproken: ook FKA Twigs heeft er eentje gespot. Waar ze waanzinnig mee danst op het strand. De man in kwestie is Arón Piper en dit is zijn Instagram-account.

Magazine 119
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau