Winq ♥︎ Pathé Pride Night

Een film over het leven van de Spaanse sensatie La Veneno is binnenkort eenmalig te zien in Nederland

Op 3 augustus te zien bij Pathé Pride Night

27 juli 2022, Roel Janssen, 2 minuten

Veneno vertelt het verhaal over de Spaanse actrice, zangeres en sekswerker La Veneno en is op 3 augustus eenmalig te zien te zien tijdens Pathé Pride Night.

Cristina Ortiz Rodríguez is enorm beroemd in Spanje onder de naam La Veneno. Vrij vertaalt: het vergif. Haar naam is niet heel gezellig, maar haar levenswerk is dat zeker wel. Ze wordt gezien als een icoon in de Spaanse lhbtq gemeenschap en een van de eerste publiek bekende trans vrouwen. Ze was, want in 2016 overleed Rodríguez op 52-jarige leeftijd, zangeres, actrice en daarnaast sekswerker. 

Enkele hoogte- en dieptepunten: ze zat drie jaar in de gevangenis wegens brandstichting en fraude, was te zien in meerdere pornofilms, had een hitje met het nummer Veneno pa' tu piel en was sidekick bij een grote late-night show.

Over deze bonte verschijning is in 2020 een populaire Spaanse serie gemaakt en de filmversie daarvan is op 3 augustus te zien bij Pathé Pride Night.

In de film Veneno gaan we terug naar het jaar 1996 in Madrid. Een van de populairste late-night shows gaat de straat op voor een segment over prostitutie en ineens komt zij in beeld; lang bruin haar, felrode lippen, volle borsten en een scherp gevat babbeltje. Vrijwel onverwacht wordt Cristina ‘La Veneno’ Ortiz een mediasensatie en ontpopt ze zich in een van de meest zichtbare trans personen in de Spaanse entertainmentindustrie. 

La Veneno vertelt de ervaringen van een worstelende transgender vrouw, die in de jaren negentig bekendheid verwierf en het publiek veroverde met haar charmes en unieke kijk op de wereld.

Pathé Pride Night

Tijdens Pride verzorgt bioscoopketen Pathé een uitgebreid pride-programma door heel Nederland. Veneno is op woensdag 3 augustus te zien tijdens Pathé Pride Night in Pathé-bioscopen door heel Nederland.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau