In 1994 draaiden de vampierpersonages van Brad Pitt (die Louie speelde) en Tom Cruise (die Lestat gestalte gaf) voortdurend om elkaar heen en had als hoogtepunt een nekbeet. De homo-erotiek spatte van het scherm, maar bleef verder onuitgesproken. Volgens de makers van een nieuwe tv-serie waarin het verhaal van Interview with the Vampire opnieuw wordt belicht, zal er deze keer wel duidelijk sprake zijn van een liefdesrelatie tussen de twee.

Cast

De serie is net als de film gebaseerd op het boek van Anne Rice. Louie wordt in de tv-adaptatie gespeeld door Jacob Anderson (die als Grey Worm was te zien in Game of Thrones). Sam Reid kruipt in de huid van Lestat. Bailey Bass speelt je jonge vampiervrouw Claudia (wat in de originele film een rol was van Kirsten Dunst). Tot slot is Eric Bogosian te zien, bekend van Succession.

Trailer

Tijdens Comic-Con, een evenement in San Diego, werd de eerste trailer van Interview with the Vampire getoond aan het publiek. De serie gaat op 2 oktober van start op de Amerikaanse zender AMC en het streamingplatform AMC+, en zal vervolgens ongetwijfeld zijn weg naar Nederland vinden.

Bekijk hier de trailer.