Private Desert vertelt het verhaal van Sara (een rol van Pedro Fasanaro), een non-binair persoon die Daniel ontmoet (gespeeld door Antonio Saboia). Sara werkt overdag in diens mannelijke identiteit, want collega’s weten niet dat die non-binair is. Daniel werkt als docent op een politieacademie. De twee sturen elkaar online berichten, worden verliefd en beginnen een lange-afstandsrelatie. Op een dag verwijnt Sara. Daniel begint aan een reis van bijna drieduizend kilometer door Brazilië om zijn geliefde op te sporen.

Synopsis

Of zoals Moviemeter het omschrijft: “Daniel is een in ongenade gevallen agent die zijn baan verloor na een uitbarsting van geweld. De leegte in zijn leven, alleen bezet door de zorg voor zijn dementerende vader, wordt slechts opgevuld als hij Sara sms't, een vrouw die hij online heeft ontmoet. Wanneer zijn berichten plotseling geen reacties meer krijgen, besluit hij een aanstaande afspraak met de plaatselijke justitie te negeren en naar Sara's geboortestad Juazeiro af te reizen om haar te zoeken.”

Academy Awards

Private Desert (originele titel: Deserto Particular) is geschreven door Henrique dos Santos en geregisseerd door Aly Murituba. De film was een van de inzendingen in de categorie Beste Internationale Film bij de Academy Awards in 2022. Vorig jaar al verscheen de film in de Braziliaanse bioscopen, nu is Amerika aan de beurt. Wanneer de film in Nederland zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar de trailer is het bekijken meer dan waard.