Uber deelt ‘Ride with Pride’-video met chauffeurs om discriminatie tegen te gaan

Dragqueen Elektra Volt te zien in Uber-film

Leestijd: < 1 min

Taxibedrijf Uber heeft samen met COC Nederland en Meldpunt Discriminatie Amsterdam een video gemaakt en gedeeld met alle chauffeurs, met als doel om alle passagiers een veilige rit aan te bieden, ongeacht afkomst, geloof, gender en seksuele geaardheid. De video is onderdeel van een langer lopende samenwerking tussen Uber en COC. Dragqueen Elektra Volt is een van de mensen die heeft meegewerkt aan de video.

In de video gaan twee chauffeurs, Johan en Surenda, op pad door Amsterdam met dragqueen Elektra, gedragswetenschapper Daniël en lifecoach Annelies. Samen bespreken zij respectievelijk het openlijk jezelf kunnen zijn in een taxi, hoe het is om in de kast te zitten en hoe Annelies soms anders behandeld wordt, omdat zij een hulphond heeft.

Kleurrijke community

Freek Janssens, Beleid coördinator COC Nederland: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in de taxi, helaas is dat nog niet altijd het geval. Daarom is het goed dat er nu een video is om aan chauffeurs te laten zien hoe mooi het is om onze kleurrijke community in de auto te hebben.”

“De grote diversiteit aan passagiers en chauffeurs vraagt van ons dat wij elkaar de ruimte geven en respect hebben voor verschillen, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Vanuit het Meldpunt zijn wij heel erg voor verbinden, dus: “Blijf in verbinding en ga het gesprek aan,” aldus Jacintha Summerville, Consulent discriminatiezaken bij MDRA.

Bijzondere gesprekken

Eveline Sijbrandij, verantwoordelijk voor Rides in Nederland, bij Uber: “Iedere dag hebben chauffeurs en passagiers vele duizenden ontmoetingen via de Uber app en leidt dit vaak tot bijzondere gesprekken en de mooiste verhalen. Wij blijven daarom constant aandacht vragen voor acceptatie en veiligheid voor passagiers en chauffeurs.” 

Uber besteedt voortdurend aandacht aan belangrijke thema’s als veiligheid en acceptatie, zowel richting passagiers als chauffeurs. Naast deze educatievideo, bracht Uber afgelopen maanden ook met lhbtq mediaplatform MEIJT. de videoserie ‘Ride with Pride’. Hierin vertellen iconen uit de community over jezelf kunnen zijn en veilig voelen onderweg, vanaf de achterbank van een Uber. De serie is te bekijken op de social kanalen van MEIJT.

Powered by Labrador CMS