Naomie Pieter wint Attitude Pride Award

04 augustus 2022, Winq redactie, 2 minuten

Activiste en kunstenares Naomie Pieter – oprichter van Black Pride en mede-oprichter van Black Queer & Trans Resistance – leidt de inspirerende cast van lhbtq-helden, bondgenoten en Pride Iconen die geëerd worden tijdens de Attitude Pride Awards, in samenwerking met Magnum.

Vorige week (donderdag 28 juli) vonden de zesde jaarlijkse Attitude Pride Awards plaats, in samenwerking met Magnum. Voor het eerst sinds 2019 als een live evenement – gepresenteerd in het Langham Hotel, in het hart van het Londense West End. En voor de eerste keer werden vier Pride Iconen, uit vijf verschillende landen (Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland) geëerd. Nederland werd vertegenwoordigd door Naomie Pieter; oprichter van Black Pride in Nederland en winnaar van een Winq Diversity Award in 2021. In een reactie op haar overwinning zegt Naomie: “Ik ben geschokt dat ik de Attitude Pride Icon award krijg! Tegelijkertijd zie ik het als een cadeau aan de Nederlandse zwarte queer gemeenschap. Ik ben hier alleen om deze award in ontvangst te nemen, maar het is een geschenk aan de hele gemeenschap. Bedankt voor het zien van ons, en de inspanningen die we leveren, in dit kleine land!”

Tekst gaat verder onder de video.

Gevraagd naar advies aan iemand die wil strijden tegen racisme, anti-LGBTQ-kwesties of sociale rechtvaardigheid, zegt de activiste, die onlangs naar Curaçao is verhuisd: “Waar sta je in je bewustwording? Heb je aan jezelf gewerkt voordat je erop uitgaat om anderen te helpen? Wat zijn je waarden? En als je al dat werk hebt gedaan, dan weet je wat je moet doen. Dekoloniseer jezelf, check je vooroordelen en bewustzijn, voed jezelf op, en als je dat gedaan, vertrouw ik erop dat je weet wat de volgende stap is.”

Uitreiking
De winnaars van de Attitude Pride Awards van dit jaar werden tijdens een lunch bekendgemaakt door de visagist, tv-persoonlijkheid en presentator van het BBC-programma Glow Up: Dominic Skinner. Zoals altijd kwamen de winnaars uit de hele lhbtq-gemeenschap met lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders in het middelpunt van de belangstelling. Attitude-directeur Darren Styles: “Onze gemeenschap is een regenbooggemeenschap en deze reeks Attitude Pride Awards weerspiegelt dat in alle denkbare opzichten. Dankzij een recordaantal nominaties en met de hulp van onze jury, hebben we het voorrecht om tien buitengewone verhalen te delen die inspireren, opbeuren en onderwijzen.”

De drie andere Attitude Pride Icon Awards-winnaars zijn:

  • Yasmin Finney (VK) – Transgender activist, acteur (Heartstopper, Doctor Who).
  • Riccardo Simonetti (Duitsland) – Activist, schrijver, entertainer.
  • Kiddy Smile (Frankrijk) – DJ, danser, TV-ster, acteur.

    www.attitude.co.uk

Naomie staat hier op de foto met dr. Ronx; arts op de spoedeisende hulp. Hen omschrijft zichzelf als een queer, zwarte, androgyne intersectionele feminist.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau