Bekijk de trailer van My Policeman, met Harry Styles

De film is nog niet uit, maar nu al in de prijzen gevallen

Leestijd: < 1 min

In My Policeman speelt Harry Styles een getrouwde politieagent die gevoelens krijgt voor een andere man in de jaren vijftig, een tijd waarin dit nog vrijwel onmogelijk was. De film is nog niet officieel uit, maar nu al in de prijzen gevallen. Bekijk hier de trailer.

De organisatie van het Toronto International Film Festival (TIFF) heeft aangekondigd dat de complete cast van My Policeman in de prijzen valt. Harry Styles, Emma Corrin, David Dawson, Linus Roache, Gina McKee en Rupert Everett hebben gezamenlijk de TIFF Tribute Award for Performance gewonnen, een prijs die normaal gesproken aan een persoon wordt toegekend.

Hartverscheurend portret

De film gaat op het Canadese filmfestival in première op 11 september. In oktober volgt dan de wereldwijde bioscooprelease. De organisatie van het TIFF schrijft over My Policeman: “Regisseur Michael Grandage schetst een visueel meeslepend, hartverscheurend portret van drie mensen die verstrikt raken in de veranderende getijden van de geschiedenis, vrijheid en vergeving.”

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bethan Robert. Te zien is hoe een jonge politieagent (gespeeld door Harry Styles) met een docente trouwt (een rol van Emma Corrin) in het Engelse Brighton van de jaren vijftig. Dan ontwikkelt hij gevoelens voor de museumconservator Patrick (David Dawson) en er ontstaat een romance, die alle drie in gevaar brengt in een tijd dat homoseksualiteit nog illegaal was.

Linus Roache, Gina McKee en Rupert Everett spelen dezelfde drie rollen, maar dan in scènes die zich afspelen in de jaren negentig.

Trailer

De trailer van My Policeman was al een tijdje uit, maar daar hebben we destijds om onverklaarbare redenen geen aandacht aan besteed. Dus daarom is-ie hier alsnog.

Powered by Labrador CMS