Luister naar Mimette, de zingende dragqueen uit 1968

Een album vol protestsongs

Leestijd: < 1 min

Decennia voordat RuPaul doorbrak met ‘Supermodel’ was daar de Frans-Amerikaanse dragqueen Mimette die in 1968 een album opnam. Voor haar geen campy showtunes of komische meezingers, haar muziek was serious business. Luister hier naar Come To Me At Tea-Time, met daarop onder meer een pleidooi tegen de oorlog in Vietnam.

In de jaren zeventig had je Divine, twintig jaar later RuPaul en tegenwoordig een heleboel bekende queens. Maar in de jaren zestig was er eigenlijk geen enkele dragqueen die bekend was en hits scoorde. Mimette ook niet, maar er zijn een jaar of wat geleden opnames opgedoken van deze Frans-Amerikaanse queen.

Protestsong

Voor Mimette geen camp of comedy, zij zong over de serieuze problemen die in 1968 speelden in de VS. In dat jaar verscheen haar album Come To Me At Tea-Time, met daarop twaalf tracks.

Een daarvan heet ‘LBJ, Don’t Take My Man Away’ en is zowel een protestsong tegen de oorlog in Vietnam als een ode aan haar beau. Andere tracks zijn ‘Pentagon, Please Be Gone’ en ‘Hey! Hey! LBJ, How Many Kids Did You Kill Today?’.

Piano

Mimette was in het dagelijks leven musicoloog en bleef piano spelen tot op hoge leeftijd. Luister hier naar haar Tea-Time album.

Powered by Labrador CMS