Nieuwe muziek: een fantastische Madonna-remix en Lizzo is er klaar voor

19 augustus 2022, Jaap Bartelds, 9 minuten

In de week dat Madonna’s remixalbum verschijnt, vliegen ook de onofficiële mixjes je om de oren. Zie hier hoe een akoestisch gitaarliedje een smeuïge dance-makeover krijgt die klopt als een bus. Verder is er nieuwe muziek van Alicia Keys, Lizzo, Coldplay en Charli XCX. Kijk ook even naar de geweldige nieuwe video van de Yeah Yeah Yeah’s.

Tiësto & Charli XCX – ‘Hot In It’

Kijk, zo doe je dat: ga je bedden testen in een winkel, probeer dan meteen even al je favoriete standjes uit, zoals Charli XCX hier laat zien. Ze krijgt het er helemaal warm van. Lekkere track ook, met onze eigenste Tiësto.

Alicia Keys & Brent Faiyaz – ‘Trillions’

Liefhebbers weten hoe geweldig Alicia Keys klinkt op een piano, maar met een trapbeat kan ze ook prima uit de voeten. In de video – die paarser is dan een aflevering uit het eerste seizoen van Euphoria – gebeurt verder niet veel, maar het is toch jammer dat die vleugel er volledig werkloos bijstaat als een decorstuk.

Coldplay – ‘Humankind’

Het is de laatste tijd een beetje hit or miss met Coldplay. Ook deze single vinden we minder geslaagd, hoe enthousiast zanger Chris Martin ook met z’n armen staat te zwaaien. In een naveltruitje, of zou het hemd zijn gekrompen in de was?

Megan Thee Stallion – ‘Her’

Deze week dropte Megan Thee Stallion haar album Traumazine. In haar video treedt de rapper op met een leger aan klonen met wie ze alle vormen van vrouwelijkheid viert.

Lizzo – ‘2 Be Loved (Am I Ready)’

Na de vrolijke disco van ‘About Damn Time’ kiest ze op haar nieuwe single voor een vet retro-orgeltje en een jarentachtigbeat waar je bijna ‘Easy Lover’ van Phil Collins en Philip Bailey kunt meezingen. En wat een goed idee, om in je trouwjurk de woestijn te verkennen.

Madonna – ‘X-Static Process (Dubtronic Synth Pop Remix 2022)’

Hoewel dit geen officiële remix is, nemen we deze toch even mee. Want wat klinkt dit lekker zeg! Het origineel is een akoestisch, klein, folky liedje dat afkomstig is van het American Life-album uit 2003. In de week dat haar vijftig remixes tellende album Finally Enough Love uitkomt, gaat Dubtronic helemaal los op ‘X-Static Process’ en maakt er een smeuïg synthesizerwerk van in de stijl van Dua Lipa & Elton Johns monsterhit ‘Cold Heart’.

Raoul & The Wisemen – ‘It’s an Illusion’

Raoul schreef ‘It’s an Illusion’ met de Zweedse songwriter en producer Martin Carlsson (Petra Marklund) in Stockholm. Met de Nederlandse producers Jan David Hoogerheide (Jeangu Macrooy, Kovacs) en Iwen Legro (Tape Toy) werd de track in Amsterdam verder gebouwd. De song beschrijft een veranderende wereld en hoe je eigen plan daar doorheen kruist. Aansluitend op de online release volgt een korte releasetoer. 

Ari Lennox – ‘Hoodie’

Deze Amerikaanse R&B-zangeres doet qua stem wel wat denken aan Alicia Keys. ‘Hoodie’ is een inventieve ballad en in de video heeft Ari zelf ook een hoodie aan. Wel helemaal bedazzled met glinsterwerk, natuurlijk.

Yeah Yeah Yeahs – ‘Burning’

Zangeres Karen O van de Yeah Yeah Yeahs geeft het woord gezichtsmasker een compleet nieuwe betekenis. Het ziet er zowel cool als freaky uit in de video van ‘Burning’. Prachtig nummer ook, met een geweldige opbouw. Fijn dat de band na meer dan tien jaar terug is.

Billy Idol – ‘Cage’

Good old Billy Idol blijft ook maar doorgaan. ‘Cage’ is een stevige rocker met een video waarin Billy in een dwangbuis zingt over zijn demonen.

Spice Diana – ‘Doctor’

Daar is ze weer, onze favoriete zangeres uit Oeganda. En stuur die dokter maar een keer langs!

Red Hot Chili Peppers – ‘Tippa My Tongue’

De rode hete chilipepers weten maar niet van ophouden, integendeel: in oktober verschijnt hun tweede album van dit jaar, Return of the Dream Canteen. Ze gaan na al die jaren nog steeds niet vervelen. Let ook op de mooie pornstache van zanger Anthony Kiedis.

Röyksopp – ‘Oh, Lover’

In 2014 besloten de heren van Röyksopp dat ze geen albums meer wilden uitbrengen. Daar zijn ze dit jaar van teruggekomen: in het voorjaar verscheen het eerste deel van Profound Mysteries en afgelopen week deel twee. Op ‘Oh, Lover’ zingt de Noorse zangeres Susanne Sundfør mee en dat klinkt als een zwoele zomerbries.

Blackpink – ‘Pink Venom’

Jennie, Jisoo, Lisa en Rosé komen binnenkort met hun tweede album, Born Pink. Dit is de leadsingle van deze K-pop meidengroep en die doet op de een of andere manier een beetje denken aan Missy Elliotts ‘Get Ur Freak On’.

Anitta x Missy Elliott – ‘Lobby’

Speaking of Missy E.: daar is ze al! Ze is te horen op de nieuwe single van Anitta (die er vorige week ook al twee uitbracht). ‘Lobby’ is een rechttoe rechtaan dancetrack met een video die letterlijk is opgenomen in een hotellobby.

Magazine 116
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau