Het kon bijna niet missen: Madonna’s dochter Lourdes (roepnaam Lola) treedt in haar moeders voetsporen. Ze was al eens te zien als danseres in een van de video-backdrops tijdens Madonna’s Madame X-tour, poseerde als model voor bekende merken en zette samen met haar Moeder een jongerenkledingmerk in de markt onder de naam Material Girl.

‘Lock&Key’

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus komt Lola met haar debuutsingle. Het is een dancetrack met een jaren ‘90 drum 'n bass-beat genaamd ‘Lock&Key’ en is best wel trippy. De track is mede geproduceerd door Eartheater en is uitgebracht op Lola’s eigen platenlabel Chemical X.

Eartheater regisseerde ook de video, die is opgenomen in en rond New York City, de woonplaats van Lola. 

Technisch gezien is dit niet helemaal haar zangdebuut: ze was in 2012 al te horen op Madonna's MDNA-albumtrack 'Superstar'. Maar het is wel haar allereerste solosingle.

Geen carrièredoelen

Vorig jaar oktober gaf ze een interview aan het Amerikaanse Interview-magazine, dat werd afgenomen door Madonna’s goede vriendin Debi Mazar. Hierin vertelde Lola dat ze ‘geen specifieke carrièredoelen had’, maar dat ze dansen en poseren als model het leukst vond.

Over zingen en acteren zei ze het volgende: “Eerlijk gezegd vind ik acteurs vreselijk irritant en ik wil ze niet in m’n buurt verdragen. Wat betreft muziek: ik kan zingen maar hou me er niet mee bezig. Misschien komt dat te dichtbij.” Lola voegde hieraan toe dat ze erg op haar privacy is gesteld en dat ze een leven wil dat zo normaal is als mogelijk.

Privacy

“Vanaf jonge leeftijd word ik al beoordeeld, en ik denk dat privacy de reden is dat ik niet gek ben geworden. Ik wilde eerst zelf uitzoeken wie de fuck ik ben voordat anderen mij proberen te vertellen wie ik ben.”

Afijn, hier is de video van Lolahol!