Dordrecht organiseert eerste Pride Walk in de avond – met lichtjes

29 augustus 2022, Winq redactie, 2 minuten

Dordrecht Pride pakt het dit jaar net even anders aan. Op vrijdag 2 september is er een avondeditie van de Pride Walk waarbij de deelnemers met lichtjes door de straten van de stad wandelen. Bekijk hier het complete programma.

Vrijdagavond 2 september staat Dordrecht in het teken van Pride. De avond begint om 20:00 uur met een akoestisch optreden van zanger Bram Sangster in de Kloostertuin. Daarna volgt een zogeheten' silent movie' in dezelfde tuin, waar de feelgood-film Everybody’s Talking About Jamie in de open lucht wordt vertoond. Het is voor het eerst dat Cinema The Movies een buitenfilm vertoont, waarbij de bezoekers de film volgen met een koptelefoon op.

Pride Walk

Vervolgens gaat de Pride Walk van start, waarbij de deelnemers met lichtjes door de straten van de stad wandelen. De tocht sluit vervolgens aan achter Dancing in the Street, waarbij deelnemers via het ‘stille disco-concept’ al dansend door de straten naar het Energiehuis gaan.

De Pride Walk eindigt bij het Energiehuis, waar een Pride Party plaatsvindt in samenwerking met De Danserette. Souldiva Berget Lewis treedt op en verder zijn er dragqueens aanwezig, onder wie Megan Schoonbrood die bekend is van de Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race.

Tickets

Iedereen die een combiticket koopt voor het feest in het Energiehuis, kan ook deelnemen aan Dancing in the Street. De organisatie vraagt alle deelnemers om lampjes mee te nemen voor deze bijzondere editie van de Pride Walk.

Tickets voor Dordrecht Pride in het Energiehuis / Dancing in the Street zijn te bestellen via www.bibelot.net.

Tickets voor de silent-buitenfilm in de Kloostertuin, voorafgaand aan de Pride Walk zijn verkrijgbaar via Cinema The Movies Dordrecht.

Coverbeeld: Istock

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau