Het What You See Festival viert de vijfde editie. Het festival over gender en identiteit vindt dit jaar plaats op 17 tot en met 20 november. Het thema is ‘My body, my protest’ en de organisatie nodigt bezoekers uit hun persoonlijke manieren van activisme te onderzoeken.

Het eerste programmaonderdeel is al bekend. Op zaterdag 19 november is in de Stadsschouwburg Utrecht een uniek concert te zien met K's Choice en honderd zangliefhebbers uit de lhbtq-gemeenschap.

rauwe, melancholische muziek

De Vlaamse band brak in de jaren ’90 door met rauwe, melancholische muziek, waaronder hits als ‘Not an Addict’ en ‘Believe’. Nu brengen ze hun songs naar Utrecht. Samen met een koor dat bestaat uit honderd mensen. 

"Het is belangrijk om te laten zien hoe kleurrijk en divers de stad Utrecht en Nederland is”, zegt Vincent Wijhuizen, directeur van het What You See Festival. “Want representatie telt. Zeker in deze tijden van polarisatie. Ik ben er enorm trots op dat K’s Choice tijdens What You See Festival samen met een enorm koor uit de lhbtqia+ community komt optreden. Hiermee laten we de stad zien wat de kracht van diversiteit is. Art can change the world!“

Kijk voor meer informatie op de website van What You See Festival.

Coverbeeld: Jasper Léonard