Bekijk de trailer van Hideous, een queer horrorfilm

Leestijd: < 1 min

Een gesprek in een talkshow ontspoort wanneer de gast verandert in een bloeddorstig monster. Dit is het onderwerp van de korte film Hideous, waarin Oliver Sim van The xx, Jimmy Somerville en dragqueen Bimini zijn te zien. Bekijk hier de trailer van deze queer horrorfilm.

Oliver Sim van de Britse indie-muziekact The xx kwam onlangs met zijn eerste soloalbum, Hideous Bastard. Eerder dit jaar maakte hij bekend dat hij als tiener hiv heeft gekregen. Het album gaat niet direct over hiv, maar grotendeels over de manier waarop hij zijn demonen een plek heeft gegeven in zijn leven.

Muzikale horrorfilm

Nu is er de korte muzikale horrorfilm Hideous, dat in het verlengde ligt van dat album. In een eerste trailer is te zien hoe Sim te gast is in een talkshow, waarbij hij verandert in een monsterlijk wezen. De film gaat volgens Sim over de angst om veroordeeld te worden, de angst voor anderen en de angst om anders te zijn.

In Hideous spelen een aantal prominente queer iconen een rol. Bronski Beat- en Communards-zanger Jimmy Somerville is te zien als beschermengel en dragqueen Bimini speelt de rol van een koningin in deze surreële queer film. Ook zanger Jamie xx, medebandlid van Sim, speelt een rol. In de film zijn tracks van Sims album Hideous Bastard te horen, dat later deze week verschijnt.

MUBI

Hideous is vanaf 8 september te zien via het streamingplatform MUBI. Hier is de trailer.

Powered by Labrador CMS