Prima op cruise met Norwegian

09 september 2022, Martijn Tulp, 3 minuten

Ook Norwegian Cruise Line, die over de hele wereld luxe cruisevakanties aanbiedt, heeft dankzij covid twee pittige jaren achter de rug. De sfeer was daarom extra feestelijk toen vorige week het nieuwste schip, Norwegian Prima, officieel in gebruik werd genomen. Winq was erbij.

De ‘board of directors’, kopstukken uit de reisbranche en reisjournalisten: allemaal waren ze aanwezig bij de feestelijke lancering van Norwegian Prima. De maiden voyage van Norwegian Prima werd feestelijk ingeluid met optredens van o.a. IJslandse Songfestivallegende Daði Freyr en Katy Perry, die fungeert als godmother van het nieuwe schip.

De Norwegian Prima telt maar liefst 20 verdiepingen en heeft álles wat je van een luxe cruiseschip mag verwachten. Van bufetten tot á la carte restaurants, een kartbaan van drie (!!) verdiepingen, glijbanen, een arcade, meerdere Starbucks-vestigingen en een theater.

Katy Perry Norwegian Prima
Katy Perry zegent het schip

Op het schip hoef je je geen moment te vervelen: elke avond is er een andere show, van The Price is Right (in Nederland bekend als Prijs je rijk, Prijzenslag en Cash & Carlo) en Summer: the Donna Summer Musical tot stand-up comedyshows en live muziek. In de arcade speel je diverse virtual reality-spellen, er is zelfs minigolf. Je kunt bovendien in het casino al je spaargeld vergokken met poker en roulette, en als je onverwachts toch ineens winst hebt gemaakt kun je dat in diverse winkels aan boord uitgeven aan tax-free gadgets, cosmetica, souvenirs en drank.

Bij mooi weer lig je natuurlijk in een van de zwembaden te genieten van het zeebriesje, of te flaneren op een van de zonlounges, met een cocktail in je hand. In een goed uitgeruste gym doe je cardio en krachttraining met uitzicht op zee. Wie zich flink wil laten verwennen kan terecht in de Mandara Spa, met sauna’s, zoutbaden en massages. Daarnaast kun je elke ochtend ontbijt bezorgd krijgen in je hut, daarvoor hoef je alleen maar voordat je gaat slapen een ingevulde bestelkaart aan het handvat van je deur te hangen.

Als je je even wil terugtrekken, kan dat in je stateroom. Die zijn op Norwegian Prima wat ruimer van opstelling dan op haar voorgangers. De meeste staterooms zijn voorzien van een balkon, die – afhankelijk van waar je op dat moment vaart – prachtige uitzichten biedt. Ook vind je op je tv een ruime selectie films.

Wie denkt dat cruiseschepen alleen voor hoogbejaarden zijn, heeft het mis: Norwegian bedient juist een overwegend jong publiek bedient, en heeft óók nog eens relatief minder kinderen aan boord. Overtuigd? De vloot van Norwegian Cruise Line (NCL) bestaat uit 18 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen. Voor meer informatie over cruisen met NCL, ga naar ncl.com.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau