Sporten verbetert de gezondheid en vermindert de kans op tal van ziekten, waaronder diabetes, overgewicht en hoge bloeddruk. Maar ook op hart- en vaatziekten, bijna alle soorten kanker en zelfs dementie en depressie. Dat blijkt uit een onderzoek van The American Heart Association uit 2022. Uit het onderzoek bleek verder dat mensen die gemiddeld 2,5 tot 5 uur per week sporten de minste kans hebben vroegtijdig te overlijden.

Hoe vaak sporten mensen nou echt?

OneFit heeft daarnaast onderzocht hoeveel mensen daadwerkelijk sporten, en wat de redenen zijn om dat niet te doen. Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Marcommit en OneFit onder 1.116 Nederlanders van achttien jaar of ouder. Wat blijkt: van de ondervraagden sport 37,2% niet of nauwelijks, 15,2% één keer in de maand en 19,3% twee keer in de week.

De belangrijkste redenen om niet te sporten, is dat mensen sporten in het algemeen niet leuk vinden (37%), het saai vinden (23%) of omdat ze het te duur vinden (21,2%).

Nationale Sportweek

Om te laten zien dat sporten helemaal niet saai is en wel degelijk goed voor je gezondheid, doet OneFit van 16 tot en met 25 september mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Samen met andere bedrijven slaat OneFit de handen ineen om het belang van sport en bewegen onder de aandacht te brengen. Want sport inspireert, verbindt, geeft plezier en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

Gymtonic en reformer rave

Dat sporten echt leuk is, biedt OneFit in de maand september de meest gevarieerde lessen aan. Denk hierbij aan yoga met een DJ, een ‘gymtonic work-out’ (oftewel een training met na afloop een goed glas gin-tonic) of een ‘reformer rave’ om je extra op te peppen.

Om sporten toegankelijker te maken voor iedereen, heeft OneFit de kosten naar beneden gebracht naar een bedrag vanaf € 32,50 voor een Lite-abonnement. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van OneFit.

OneFit geeft gratis een jaarabonnement cadeau

Winq mag een gratis jaarabonnement van OneFit weggeven, met een waarde van € 780 euro! Ben je abonnee van Winq en is dit iets voor jou? Vul dan hieronder je gegevens in.