Call Me By Your Name was in 2017 een onverwachte megahit. Te zien was hoe de ouders van de jonge Elio waren neergestreken in Italië, alwaar hij verliefd werd op Oliver, een van zijn vaders studenten. Elio werd gespeeld door Timothée Chalamet en Oliver door Armie Hammer.

Kronieken van Elio

Er wordt al jaren gespeculeerd, gesteggeld en/of gedroomd over een vervolg op de film, die was gebaseerd op een boek van André Aciman. Op het Telluride Film Festival bevestigde regisseur Luca Guadagnino het idee voor een vervolgfilm, al wilde hij dat niet zo noemen.

“Een vervolg is een Amerikaans concept. Wat ik wil, noem ik liever de kronieken van Elio, die gaan over deze jonge jongen die een man wordt”, zo meldt Indiewire.

Samenwerking

Guadagnino en Chalamet hebben ook samen aan Bones and All gewerkt, waarin ook Michael Stuhlbarg te zien is: de acteur die de sympathieke vader van Elio speelde in Call Me By Your Name.

Over Chalamet gesproken, de Italiaanse regisseur zei: "Het is niet alsof ik Timothée op het hoogtepunt van zijn enorme succes heb verlaten en hem vier jaar later weer tegenkwam. We zijn dicht bij elkaar gebleven. Ik wist dat we snel weer samen zouden werken, maar alleen aan het juiste project.”

Te druk

Afgelopen juni temperde Guadagnino nog de hoop op een vervolg op Call Me By Your Name omdat hij het te druk had. Na Bones and All wil hij een remake gaan maken van Scarface en er lopen ook andere projecten. Maar die kans is dus nu weer iets groter geworden, aldus de regisseur: “Call Me By Your Name zit nog steeds in mijn hart.”