Nieuwe muziek: backstage bij Harry Styles en Björk in vermomming

Leestijd: < 1 min

Harry Styles deelt een achter de schermen-video van zijn pyjama-video en Björk vermomt zich als een glow-in-the-dark worm die een vulkaanuitbarsting heeft overleefd. Maar er is meer nieuwe muziek, van Hercules & Love Affair (met ANOHNI), Rema, een lyric video van Elton John & Britney Spears en meer…

Björk – ‘Atopos’

We beginnen deze muziekweek met een lekker atonaal rammelbakje van Björk, die er voor de gelegenheid uitziet als een glow-in-the-dark worm die een vulkaanuitbarsting heeft overleefd. Het is kunst met een hoofdletter K en komt van haar nieuwe album Fossora, dat 30 september verschijnt. Let ook even op het blazersensemble dat zijn instrumenten laat ‘meezingen’ met Björk.

Hercules & Love Affair & ANOHNI – ‘One’

Net als bij Björk lijkt draait de video rond het thema ‘aarde’. De muziek zelf ligt meer tegen traditionele dance-pop aan, alhoewel de stem van ANOHNI er dan weer iets buitenaards aan geeft. Eerder zong ANOHNI ‘Blind’ samen met H. & L.A., dit is een mooi vervolg.

Ruth Radelet – ‘Stranger’

Ruth Wie? Als we zeggen: “De zangeres van Chromatics”, weten fans van die band meteen om wie het gaat. Die act kwam ten einde en op 7 oktober verschijnt haar eerste solo-EP, The Other Side. ‘Stranger’ gaat over eenzaamheid, of meer over hoe je naar een plek kunt verlangen. Een gevoel dat de zangeres alleen heeft in Los Angeles, naar eigen zeggen.

Gold Panda – ‘The Corner’

Voor het eerst in zes jaar komt Derwin Dicker met een nieuw album onder zijn artiestennaam Gold Panda, getiteld The Work. We horen een gesamplede stem die telkens dezelfde tekst herhaalt, over een loop die halverwege wordt onderbroken door een glitzy intermezzo.

Megan Thee Stallion – ‘Ungrateful’

In de video voor ‘Ungrateful’ gaat Megan naar een begrafenis, alwaar ze haar dubbelganger ontmoet. Punten voor beide uitvaartoutfits. Zouden meer mensen moeten doen. Net als hoeden dragen waar een gemiddeld gezin onder kan kamperen.

Phoenix & Ezra Koenig – ‘Tonight’

Deze Franse band werkt voor het eerst samen met een gastvocalist. Het is Ezra Koenig van Vampire Weekend. De video is geschoten in Tokio en Parijs.

Rema & Selena Gomez – ‘Calm Down’

Een van de grootste ontdekkingen van de laatste tijd is Rema, die wereldwijd een enorme hit scoort met ‘Calm Down’, dat ook in ons land de hitlijsten aanvoert. De Nigeriaanse zanger heeft nu een nieuwe versie opgenomen van zijn lied, samen met Selena Gomez.

Harry Styles – ‘Late Night Talking (Behind the Scenes)’

In de video bij ‘Late Night Talking’ zien we hoe Harry Styles met een allerlei mensen in bed ligt. Waar het overigens keurig aan toegaat, let maar eens op de zedige pyjama’s die Har draagt. Deze week verscheen er een achter de schermen-video, waarin is te zien hoe de uiteindelijke clip tot stand is gekomen.

Elton John & Britney Spears – ‘Hold Me Closer’

Britney Spears stelt zich bescheiden op en noemt haar bijdrage aan ‘Hold Me Closer’ backing vocals. Elton John haalt zijn nieuwste protégé juist voor het voetlicht en spreekt van een duet. Of er ooit een officiële video komt, weten we niet. Dus doen we het op dit moment met deze lyric video.

Bonobo – ‘ATK’

De ‘niks aan de hand dance’ van Bonobo ligt niet alleen lekker in het gehoor, je kunt het ook prima als achtergrondmuziek gebruiken tijdens het koken, als er visite is of op de wc.

Louis Tomlinson – ‘Bigger Than Me’

Zou toch leuk zijn voor die andere zangers van One Direction als ze ook eens een hit scoren. Met ‘Bigger Than Me’ gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Het is een ietwat saaie ballad met een dito video met beelden uit de natuur. En National Geographic zit vast niet voor niets zover weg geprogrammeerd op de zendervolgorde.

Dermot Kennedy – ‘Kiss Me’

Nog meer natuurbeelden, met het verschil dat Dermot Kennedy zijn haar roze heeft geverfd.

Moby & Nicola Sirkis (Indochine) – ‘This Is Not Our World (Ce n’est pas notre monde)’

Nicola Sirkis is zanger van de Franse rockband Indochine. Hij zingt ook in het Frans op de nieuwe single van Moby, die gaat over de problemen in de wereld. Met een urgente video ook.

Jackson Wang – ‘Blue’

Deze zanger komt uit China en heeft zijn eigen modelabel: Team Wang Design. In de video voor zijn nieuwe single duikt hij onder water in een geel glimmend kostuum. Van het album Magic Man, dat binnenkort verschijnt.

Powered by Labrador CMS