Bros gaat over Bobby (een rol van Billy Eichner) die gay is en een podcast heeft. Hij ontmoet Aaron (gespeeld door Luke MacFarlane), een jonge man die vaak te vinden is in de gym. Al snel wordt Bobby verliefd op Aaron, maar zoals dat altijd gaat in een romcom wordt de liefde op de proef gesteld door allerlei obstakels.

Universeel liefdesverhaal

Het lange wachten op de eerste grote gay romcom van een belangrijke Amerikaanse filmstudio was het waard, zo blijkt uit de eerste recensies. Filmsite Deadline schrijft dat Bros bewijst dat het romcom-format nog steeds werkt, ook al zijn het deze keer twee mannen die hun weg naar de liefde vinden. Volgens Deadlines filmcriticus Pete Hammond is de film ‘universeel’, ondanks het feit dat veel humor specifiek is gericht op de gay subcultuur. Hij noemt Bros ‘de grappigste film van het jaar en een van de meest hartverwarmende’. Met name Billy Eichner kan rekenen op zijn lof: “Hij spat van het scherm en is een groot komisch talent.”

Niet likeable

Variety is iets minder positief. Recensent Peter Debruge schrijft dat Eichner niet ‘likeable’ is en vindt het vreemd dat zijn personage Bobby geen ontwikkeling doormaakt terwijl van Aaron wordt verwacht dat die wél verandert. “Eichner geeft de gays een happy end en er valt veel te lachen, maar wat jammer dat zijn personage het grootste deel van de film zo ellendig lijkt.”

Grappig, zoet en scherp

The Hollywood Reporter schrijft dat Bros ‘grappig en zoet is en zo nu en dan scherp uit de hoek komt’. John DeFore schrijft dat de film kantoormensen te kakken zet die pronken met de gay subcultuur of daar onderdelen uit gebruiken om hun heterovrienden mee te imponeren. Maar verder is het volgens hem een film die hetzelfde verloopt als alle jongen-meisje-verhalen van de laatste dertig jaar. “De film volgt een formule, maar dat is wat veel bioscoopgangers nu eenmaal willen zien.”

Hier de trailer van Bros, die in Nederland is te zien vanaf 27 oktober.