Nieuwe documentaire: wie was George Michael eigenlijk echt?

Bekijk hier de trailer

12 september 2022, Winq redactie, 3 minuten

In de nieuwe documentaire George Michael: Portrait Of An Artist komen de mensen aan het woord die George Michael van dichtbij hebben gekend. Onder wie zijn liefdespartner Kenny Goss en zijn manager Simon Napier-Bell. Nu te zien op Amazon Prime Video. Hier de trailer.

Naast de namen hierboven zijn ook Stephen Fry en vakgenoten als Stevie Wonder en Stephen Wainwright te zien in de documentaire George Michael: Portrait Of An Artist. Ze blikken terug op de carrière van George Michael, maar vertellen ook anekdotes over zijn privéleven.

Wham!

Begin jaren tachtig brak George Michael door met Wham!, een band die hij had opgericht met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Nog geen twintig jaar was hij toen ze voor het eerst de hitlijsten bestormden. Tot en met 1986 scoorden ze hits met ‘Wake Me Up Before You Go-Go’, ‘I’m Your Man’ en ‘Last Christmas’.

Nadat Michael al solohits had gescoord met ‘Careless Whisper’ en ‘A Different Corner’, besloot hij te stoppen met Wham!. Wat volgde was een succesvolle solocarrière met hits als ‘I Want Your Sex’, ‘Faith’, ‘Father Figure’, ‘One More Try’ en ‘Monkey’. En dat waren alleen nog maar de singles van zijn debuutalbum.

Coming-out

Al snel werd duidelijk dat Michael de roem die bij het succes hoorde, beklemmend begon te vinden. In 1990 volgde zijn tweede soloalbum, Listen Without Prejudice Vol.1, waarvoor hij geen promotie meer wilde doen. In de jaren erna zou hij regelmatig in het nieuws komen met drugsgerelateerde overtredingen. Ook werd hij in 1998 betrapt in een openbaar toilet, waarop zijn coming-out volgde.

In 2008 maakte Michael zijn comeback met een tournee en het album Twenty Five, een terugblik op een kwart eeuw muziek. Op tweede kerstdag in 2016 overleed hij op 53-jarige leeftijd.

Trailer

De documentaire George Michael: Portrait Of An Artist is nu te zien op Amazon Prime Video, Apple iTunes en Google Play. Bekijk hier de trailer.

Coverbeeld: Creative Commons

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau