Anne+

Vr 23 sep. 17:00
Slachtstraat 2
Ze staat onder grote druk: haar roman moet af en ze wil haar lief achterna naar Montreal. Maar wat wil Anne, queer, millennial, nu eigenlijk zelf in het leven?

Net voordat ze gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montreal, keurt haar uitgever het manuscript af dat Anne heeft ingediend voor haar eerste boek. Wat heeft ze nou eigenlijk te vertellen? En hééft ze überhaupt wel iets te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat.

Klik hier voor tickets en tijden

Mama

Vr 23 sep. 19:00
Kinepolis Jaarbeurs 13
Je familie heb je niet voor het uitkiezen. Of toch wel, in het geval van de Rotterdamse moeder Ma’MaQueen, haar zes drag-kinderen en haar drie katten.

Ma’MaQueen heeft een veilige thuishaven gecreëerd voor haar zes dragkinderen, die thuis niet allemaal kunnen rekenen op het begrip van hun biologische bloedverwanten. De afwijzing van je familie levert persoonlijke problemen en een negatief zelfbeeld op. Drag zijn doet hen dit alles tijdelijk vergeten. De turbulente zoektocht naar identiteit en acceptatie binnen een maatschappij waar hokjesgeest de norm is, gaat in deze documentaire niet over rozen. Onder de vleugels van Mama voelen ze zich veilig en gezien. Bij elkaar vinden zij steun, geborgenheid en een thuis waarin fantasie werkelijkheid wordt.

Klik hier voor tickets en tijden

Corrie

Vr 23 sep. 19:00
Kinepolis Jaarbeurs 13
Onderzoekende, eerlijke documentaire over hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden als je liefdespartner in transitie gaat. Een ode aan de kracht van de liefde - voor de ander én jezelf.

Hoe vind je jezelf opnieuw uit als je partner een verandering doormaakt? Deze taak staat Corrie te wachten in deze onderzoekende, eerlijke documentaire, nu haar partner Ashley in transitie is van man naar vrouw. Corrie voelt zich soms tekort gedaan omdat Ashley veel met zichzelf bezig is. Tegelijkertijd brengt het proces hen op onverwachte momenten dichter bij elkaar, op manieren die vóór de verandering wellicht niet mogelijk waren geweest. De transitie biedt verrassende nieuwe inzichten over hun relatie en over henzelf.

Corrie wordt samen met Mama vertoond, klik hier voor tickets en tijden

Queer Day: Shorts

Vr 23 sep. 15:00
Slachtstraat 1
Lhbtq-verhalen, -makers en thema’s als inclusie, diversiteit, representatie binnen de televisie- en filmindustrie vormen de rode draad tijdens de Queer Day van het Nederlands Film Festival, op vrijdag 23 september. In dit programma zie je Love MASISI – Speed Limit, Een jaar lang niks, Ongeschreven regels: Coming In, Wanneer harten droevig zijn en Tell Me I’m Wrong.

Klik hier voor tickets en tijden

Liefsteling

Vr 23 sep. 14:00
Slachtstraat 3
Liefdevolle documentaire over Hetty (76) en Jeanne (91), die van elkaar én het leven houden. Maar dat wordt steeds lastiger, nu Jeanne ingrijpend verandert door dementie. De verhoudingen verschuiven onvermijdelijk.

Tot niet zo lang geleden genoten Hetty (76) en Jeanne (91) volop van het leven en elkaar. Maar nu Jeanne dementeert, heeft Hetty eigenhandig de zorg voor haar ‘liefsteling’ op zich genomen. Hetty wil Jeanne koste wat kost in haar waarde laten, maar ze worstelt met wat Jeanne nog kan begrijpen. Moet Hetty hulp toelaten, ondanks haar angst dat ze Jeannes vertrouwen zal schaden? Liefdevolle documentaire als ode aan de liefde én een zoektocht naar nieuwe manieren van verbondenheid.

Klik hier voor tickets en tijden

Met Mes

Vr 23 sep. 12:00
Slachtstraat 1
Wanneer Eveline’s gloednieuwe camera wordt gestolen, dikt zij het verhaal een tikkie aan om geld van de verzekering te krijgen. Haar leugentje brengt een onvoorziene kettingreactie teweeg in deze ook in visueel opzicht opvallende tragedie vol ironie.

Spelshowpresentator Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven leiden. Yousef (Gouden Kalf-winnaar Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Hun paden kruisen wanneer Yousef, opgestookt door zijn vrienden, Eveline’s gloednieuwe camera steelt. Bij haar aangifte overdrijft Eveline en zegt ze dat ze met een mes is bedreigd. Wat als een klein leugentje begint, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Deze eigenzinnig vormgegeven satirische tragedie van regisseur Sam de Jong viel al in de prijzen op het Best Istanbul Film Festival en het Vancouver Independent Film Festival.

Klik hier voor tickets en tijden

Coverbeeld: Met Mes