Dit zijn de gay films van het CAMERA JAPAN Festival

16 september 2022, Winq redactie, 5 minuten

Zoals elk jaar vindt het CAMERA JAPAN Festival weer plaats in zowel Rotterdam (22-25 sept) als Amsterdam (29 sept - 2 okt). En ook dit jaar kent het festival weer een aantal uitstekende Japanse lhbtq-films: Let Me Hear It Barefoot en Angry Son. Bekijk hier alvast de synopsis en de trailers van de films.

De naam zegt het al: op het CAMERA JAPAN Festival staan films centraal uit het land van de rijzende zon. De voorverkoop van de tickets is inmiddels van start gegaan. Kijk voor de volledige programmering op de website van het festival. Hieronder lichten we alvast twee films toe, aangezien die allebei een lhbtq-thema hebben.

Let Me Hear It Barefoot  

Naomi droomt ervan om zijn ouderlijk huis te verlaten. Hij ontmoet Maki en de twee worden snel goede vrienden. Als Maki’s blinde stiefmoeder ernstig ziek wordt, gaat het duo voor haar samen bandjes opnemen van een denkbeeldige wereldreis. Tijdens de opnames wordt hun vriendschap steeds intiemer, maar dat durven ze alleen te uiten in ruige stoeipartijen. Een gevoelig verteld verhaal van twee jongemannen onder sociale en persoonlijke druk.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Angry Son 

Jungo zit op de middelbare school. Hij heeft een Filipijnse moeder, die in een Filipijnse bar werkt. Hij kent zijn vader niet. Hij heeft een vriendje, Yusuke, maar ondanks dat Yusuke enorm toegewijd is, twijfelt Jungo vanwege zijn familie en achtergrond. Een intens, emotioneel drama over immigratie, discriminatie, seksualiteit en identiteit, dat deze onderwerpen met zorg behandelt.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau