Winq ♥︎ Pathé Pride Night

Bros is de eerste gay romcom van een grote Hollywoodstudio

Op 5 oktober te zien bij Pathé Pride Night

28 september 2022, Martijn Kamphorst, 1 minuut

Bros, de eerste gay romcom van een grote Hollywoodstudio, gooide al hoge ogen in Amerika. Op 5 oktober is de film te zien tijdens Pathé Pride Night.

Bros is een idee van Billy Eichner (Billy on the Street), die samen met regisseur Nick Stoller het scenario schreef. Eichner is zelf gay en stoorde zich eraan dat er tot dusver geen enkele grote blockbuster-studio in Hollywood was die het aandurfde een romantische comedy te maken waarin alles draait om een gay hoofdpersonage.

In de film speelt Eichner Bobby, een happy single die een lhbtq museum probeert op te richten. Tijdens een avondje uit valt hij als een blok voor Aaron (Luke MacFarlane), maar hij kan geen hoogte van hem krijgen.

Universeel liefdesverhaal

Het lange wachten op de eerste grote gay romcom van een belangrijke Amerikaanse filmstudio was het waard, zo blijkt uit de eerste recensies. Volgens de filmcriticus van Deadline, Pete Hammond, is de film ‘universeel’, ondanks het feit dat veel humor specifiek is gericht op de gay subcultuur. Hij noemt Bros ‘de grappigste film van het jaar en een van de meest hartverwarmende’. Met name Billy Eichner kan rekenen op zijn lof: “Hij spat van het scherm en is een groot komisch talent.”

Realistische seksscènes

Bros heeft de rating R meegekregen, vanwege de seksscènes die erin zitten. Eichner wilde dat de film een realistische weergave zou zijn van zijn leven en dat van andere lhbtq’s. Dus die seksscènes moesten van hem ook realistisch zijn en niet ‘cartoonesk of pornografisch’. Over de scènes zei Eichner dat de studio hem geen strobreed in de weg heeft gelegd.

Queer cast

De cast van Bros bestaat bijna volledig uit lbhtq-acteurs. Naast Eichner zie je in deze hilarische feelgoodfilm héél veel bekende gezichten, waaronder Symone uit RuPaul’s Drag Race, Bowen Yang (Saturday Night Live), T.S. Madison en Broadway-legende Harvey Fierstein. Zelfs ally Debra Messing (Will & Grace) komt voorbij.

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is door een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Bros is eenmalig te zien op woensdag 5 oktober. Vanaf 27 oktober gaat de film door heel Nederland draaien.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau