Who’s the Boss draaide om het gezin van Angela, een alleenstaande hardwerkende moeder die met haar zoon in een sitcomhuis woonde met een trap in de woonkamer en een bank waarop zich zo’n beetje alles afspeelde. Ze nam Tony aan, een aantrekkelijke man met Italiaanse roots die verantwoordelijk was voor het huishouden. Hij had weer een dochter, die ook kwam inwonen.

Angela’s moeder Mona kwam regelmatig langs. Mona was een seksbeluste bejaarde die er regelmatig op hintte dat Tony heus wel meer kon dan alleen koken en stofzuigen (en met ontbloot bovenlijf door het huis paraderen). Pas helemaal aan het einde van de serie belandden de twee daadwerkelijk met elkaar tussen de lakens.

Drie spin-offs

Wat bijna niemand meer weet, is dat er na seizoen twee sprake was van een spin-off waarin Fran Drescher een rol zou spelen. In een van de afleveringen van Who’s the Boss is ze te zien en vooral te horen: op een gegeven moment is haar kenmerkende schelle lach te horen.

In een leuk gemonteerde terugblik is te zien hoe Fran Drescher en Donna Dickson samen te zien waren in Who’s the Boss. Daarna maakten de twee vier afleveringen van Charmed Lives, de echter nooit zijn uitgezonden. Overigens zouden er later nog twee spin-offs worden bedacht door de makers van Who’s the Boss, onder meer met Halle Berry. Een andere spin-off zou draaien om Katherine Helmond, die Mona speelde.

Video

Bekijk hier de video ‘Who’s the Boss Had Failed Spin-Offs With Halle Berry and Fran Drescher.’