Nieuwe muziek: Madonna’s nieuwe ‘Hung Up’-video en David Guetta verhaspelt ‘Blue (Da Ba Dee)’

23 september 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Alweer een nieuwe remix-video van Madonna! Deze keer heeft de Queen of Pop TikTok-ster Tokischa gestrikt voor een nieuwe versie van ‘Hung Up’. En passant presenteert ze een nieuwe versie van zichzelf in de bijbehorende video, haar sterrenbeeld is en blijft natuurlijk Kameleon. Er is meer nieuwe muziek: David Guetta gaat aan de haal met ‘Blue’ en Jeangu Macrooy zingt akoestisch over ‘Paris’.

Madonna – ‘Hung Up on Tokisha’

Madonna’s stijl anno 2022 is niet voor iedereen weggelegd. Er is iets met haar wenkbrauwen (die ze eerst blondeerde en nu weer accentueert met oranje) en haar haar (dat per dag van lengte, kleur en structuur wisselt) en dan doet haar garderobe denken aan Rihanna’s baggy periode. Iemand noemde haar een kruisting tussen Mamie van Doren en Pete Burns van Dead or Alive, wat tamelijk spot on is. Maar als de Queen of Pop hier blij van wordt, laat haar lekker. Tokisha is opgetrommeld voor een frisse remix van ‘Hung Up’.

David Guetta & Bebe Rexha – ‘I’m Good (Blue)’

Het is een beproefd recept: neem een oorwurm die zijn hitpotentie al heeft bewezen en recycle die tot iets nieuws. Tove Lo pakte onlangs het bekende Popcorn-deuntje van Hot Butter voor haar single ‘2 Die 4’ en nu maken David Guetta & Bebe Rexha iets moois (of gehakt, wat jíj wil) van ‘Blue (Da Ba Dee)’ van Eiffel 65.

Spice Diana – ‘Sir Regular’

Eigenlijk had prinses Diana prima tussen de Spice Girls gepast, ze was minstens net zo pittig. Dan hadden we naast Scary Spice of Sporty Spice ook Diana Spice gehad. Nu is er Spice Diana, die we al eerder tegenkwamen in deze rubriek. Namukwya Hajara Diana is een Oegandese artiest die keer op keer opvalt met haar mooie muziek.

Jeangu Macrooy – ‘Paris’

Op 11 november verschijnt het derde album van Jeangu Macrooy. Een dag daarvoor treedt hij op in Bitterzoet, waar hij in 2017 zijn eerste clubshow gaf bij de release van zijn debuutalbum. ‘Paris’ is een van de tracks van dat nieuwe album, waarvoor een akoestische live-video is gemaakt.

RAYE – ‘Black Mascara’

Ze is een van de opwindendste muzikale Britse talenten van dit moment: RAYE. Op 11 oktober is ze te zien en te horen in de Amsterdamse Tolhuistuin, de voorverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van RAYE. ‘Black Mascara’ kwam enkele weken geleden uit. Waar doen die dansjes je toch aan denken, Lady Gaga misschien?

Wham! – ‘Club Tropicana’

Welke zwembroek staat George Michael beter: die surfshort of toch de witte speedo? Het YouTube-account van Wham! heeft een 4K Video gedeeld, van extra goede kwaliteit, dus ieder druppeltje op de lijven van George en Andrew komt zichtbaar in beeld. En ook leuk: we kunnen eindelijk weer dit grapje maken:

Lub Tropicana, drinks are free
Fun and sunshine, there’s enough for everyone
All that’s missing is the C… 🤪

Bleu & Nicki Minaj – ‘Love In The Way’

Jeetje, Nicki Minaj lijkt op een pauw in de nieuwe video van autotune-artiest Bleu. Helaas zijn ze  maar heel even samen te zien in scènes, dat had deze futuristische video nog spectaculairder gemaakt.

Billie Eilish – ‘TV’

Wie weleens in Singapore is geweest, weet hoe mooi het Cloud Forest is. Zeker als Billie Eilish erin zit te zingen. Ze heeft haar glamoureuze blonde coupe weer ingeruild voor stemmig zwart en ook de hippe outfits heeft ze in Hollywood laten hangen. Terug zijn de ruimvallende vesten. Er is een hele serie video’s verschenen vanuit het Singaporese wolkenbos. Hier delen we ‘TV’, een ingetogen ballad die ze meerstemmig zingt: samen met broer Finneas.

The 1975 – ‘All I Need To Hear’

Weet je Kramer nog, de buurman van Jerry Seinfeld? De meneer in deze video heeft net zulk haar (wat zijn we deze week met kapsels bezig ineens!). Het is Matty Healy, de zanger van The 1975 die met zijn smachtende stem deze track naar zijn hand zet.

Lil Nas X – ‘Star Walkin’ (League of Legends Worlds Anthem)’

Deze week kwam in het nieuws dat Lil Nas X homofobe demonstranten trakteerde op pizza. En ook dat hij president is geworden van League of Legends, een competitieve game experience. Om dat te vieren, heeft hij ‘Star Walkin’ uitgebracht, met een animatievideo.

Björk – ‘Ancestress’

Björk is lekker bezig. Dit is de derde week op rij dat we een nieuwe video van de IJslandse zangeres laten zien in deze rubriek. Omdat het bij Björk altijd ergens over gaat, staat bij de uitleg over ‘Ancestress’ dat de video een rituele begrafenis voorstelt voor haar overleden moeder. Doet denken aan een kruising tussen The Handmaid’s Tale en Game of Thrones.

Greyson Chance – ‘My Dying Spirit’

Greyson Chance is openlijk gay en heeft een aangenaam krasje op z’n stem. In ‘My Dying Spirit’ zingt hij de demonen van zich af en in de bijbehorende video gaat het er behoorlijk heftig aan toe.

Flavour – ‘My Sweetie’

Uit Nigeria: Flavour. Die er in ieder shot waanzinnig uitziet. Hij zou een winkel moeten beginnen waar we al die outfits zouden kunnen kopen. De video is opgenomen in Lagos, Nigeria en Miami.

Shania Twain – ‘Waking Up Dreaming’

Over uitzinnige outfits gesproken: kijk eens naar die van Shania Twain. Ze heeft zelfs haar wiimpers kleertjes aangetrokken en op een gegeven moment lijkt ze op die zanger van Twisted Sister uit de jaren tachtig. Uit die periode komt ook de stijl van dit liedje.

Sam Smith & Kim Petras – ‘Unholy’

Een duet met een achtergrondkoor, een hippe beat en hier live uitgevoerd voor Clara Amfo op BBC Radio One.

Mariah Carey & Brandy – ‘The Roof (When I Feel the Need)’

Verrassing! Daar is ineens een nieuwe single van Mariah Carey en dan zingt Brandy ook nog eens mee. Er is een kerstboom te zien in de video, zou dit soms een hint zijn richting een nieuw kerstalbum?

Alaska Thunderfuck – ‘All That She Wants’

Met een cover van Ace of Base kondigt Alaska Thunderfuck haar nieuwe album aan, dat Red 4 Filth heet. Laat rood nou ook de hoofdkleur zijn in de video voor ‘All That She Wants’. Ze spuwt heel theatraal allemaal witte laserstralen uit haar roodgestifte mond en dan zijn er ook nog een soort buitenaardse wezens te zien.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau