Queer as Folk was een reboot van de bekende Britse serie van Russell T Davies, of eigenlijk van de Amerikaanse remake uit 2001. Afgelopen juni verschenen er nieuwe afleveringen, waarbij niet Davies, maar Stephen Dunn bij betrokken was.

Babylon

Te zien was hoe een groep vrienden en bekenden omging met de nasleep van een schietpartij in de fictieve nachtclub Babylon in New Orleans. Dit was een regelrechte verwijzing naar de shooting in de nachtclub Pulse in Orlando, Florida.

De nieuwe Queer as Folk werd geroemd vanwege de diverse cast en dito verhaallijnen. Die cast bestond uit Ryan O’Connell, Jesse James Keitel, Candace Grace, Johnny Sibilly, Devin Way, Fin Argus, Kim Cattrall, Benito Skinner, Ed Bedgley Jr., Nyle DiMarco and Juliette Lewis.

Onbevreesd en onbeschaamd

Nu Peacock, het streamingplatform van de Amerikaanse zender NBC, heeft gesloten de stekker eruit te trekken, heeft Dunn gereageerd met een bericht op Instagram. Hij schreef: “In deze tijden en in dit lang is het een zeldzaam cadeau om een serie als Queer as Folk te maken, zo onbevreesd en onbeschaamd. Deze ervaring heeft onze levens voorgoed veranderd en ik ben dankbaar dat ik deze nieuwe, ongelooflijke familie heb mogen vinden.”

Fans waren niet alleen dankbaar, maar vooral boos dat Queer as Folk al na één nieuw seizoen op het seriekerkhof is geparkeerd. Volgens sommigen krijgen lhbtq-gerelateerde tv-series minder kansen, anderen vermoeden dat Peacock ermee is gestopt omdat ze al met hun andere programma’s aan het ‘lhbtq-quotum’ voldoen. Een reden heeft Peacock zelf niet gegeven, dus daarnaar blijft het gissen.

Lange rij

En wie weet pikt een ander platform het nog op, al is die kans niet groot…

Tot slot wijst Attitude erop dat Queer as Folk aansluit in een steeds langer wordende rij gecancelde lhbtq-series. Eerder ging de stekker uit First Kill, The Wilds, Batwoman, Gentleman Jack, en Q-Force.