Richie Anderson is een ex-profvoetballer die tegenwoordig reisreportages maakt voor BBC Radio 2. Ook is hij af en toe op tv te zien in BBC One’s The One Show. Ook was hij al eens te gast in het nabespreekprogramma van Strictly Come Dancing, It Takes Two genaamd.

Coming-out

In 2018 vertelde Anderson zijn voetbalteamgenoten dat hij gay is, als onderdeel van een item over homofobie in de sportwereld, dat hij maakte voor The One Show.

Giovanni Pernice doet dit jaar voor het achtste seizoen mee aan Strictly Come Dancing. Eerder danste hij alleen met vrouwen, onder wie Michelle Visage. Nu dus voor het eerst met een andere man.

Dirrrty samba

Anderson en Pernice zijn dit seizoen niet het enige koppel van hetzelfde geslacht. Jayde Adams is komiek, actrice, schrijfster en zangeres en brak door met haar optredens in gaybars. Adams eiste bij haar deelname aan Strictly dat ze met een vrouw zou dansen. Dat is de Venezolaans-Amerikaanse Karen Hauer, die al sinds 2012 betrokken is bij de show. Samen trapten ze af met een samba op de tonen van Christina Aguilera’s ‘Dirrrty’.

Jayde en Karen scoorden net als Richie en Giovanni 23 punten in aflevering één, genoeg om niet af te vallen. Maar er ging sowieso geen enkel koppel naar huis in de seizoenspremière.

Hier de optredens van beide stellen.