Het eerste seizoen van The White Lotus ontving maar liefst twintig Emmy-nominaties in dertien categorieën. De serie won er tien en werd daarmee de meest bekroonde serie van dit jaar. Het verhaal speelde zich af in en rond een luxe resort op Hawaï en eindigde in een moorddadige climax.

Rijke, verveelde Tanya

Een van de personages uit dat eerste seizoen was Tanya McQuoid – Hunt, gespeeld door Rita Coolidge. Zij was een rijke, verveelde, instabiele socialite die in retraite ging op Hawaï en rouwde om haar overleden moeder. Een van de hoogtepunten in de serie was het moment waarop ze de as van haar moeder vanaf een luxe jacht de oceaan ingooide.

Voor het tweede seizoen verplaatst The White Lotus zich naar Sicilië, naar het kleurrijke plaatse Taormina om precies te zijn. Rita Cooligde is de enige actrice die meeverhuist naar het tweede seizoen. Ze heeft haar man meegenomen (een rol van Jon Gries), die het maar niks vindt dat Tanya ook haar assistente Portia heeft ingevlogen (gespeeld door Haley Lu Richardson).

Cast

De rest van de cast is dus compleet nieuw. Een van de bekendere namen is Michael Imperioli (links op de foto hierboven), die eerder speelde in de bekroonde Sopranos-serie. In The White Lotus reist hij met zijn vader en zijn zoon naar Italië om zijn familieroots te zoeken.

De complete cast bestaat uit  F. Murray Abraham, Jennifer Coolidge, Adam DiMarco, Beatrice Grannò, Meghann Fahy, Jon Gries, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe, Simona Tabasco en Leo Woodall.

Zeven afleveringen

The White Lotus is wederom gemaakt door Mike White. Op 31 oktober gaat het tweede seizoen – dat uit zeven afleveringen bestaat – van start op HBO Max.