Musical Cabaret keert terug met een queer variant

Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar

13 oktober 2022, Winq redactie, 2 minuten

Dragqueen en Pride-ambassadeur Niki Today is vanaf 18 november te zien in een nieuwe queer-versie van de musical Cabaret. In een spetterende, nieuwe choreografie speelt ze samen met de rest van de cast in het CC Amstel Theater in Amsterdam. Hier de eerste foto’s.

De Queen’s English Theatre Company (QETC) komt met een nieuwe versie van de alombekende musical Cabaret. Niki Today is te zien als Fraulein Kost en Rodney Giano als Viktor in een show die de wereld van de musical voorgoed heeft veranderd.

‘Willkommen’

Cabaret speelt zich af in het Berlijn van vlak voor de Tweede Wereldoorlog, met op de achtergrond van de opkomst van he fascisme. Het is een verhaal vol decadentie en romantiek, met bekende muzikale nummers als ‘Willkommen’, ‘Money’en ‘Tomorrow Belongs To Me’.

Dit jaar bestaat het QETC twintig jaar en Cabaret is dan ook hun jubileumvoorstelling. Voor de choreografie is Carolien Canters het team komen versterken. Eerder werkte zij als choreograaf voor tv, opera, film en vele musicals, waaronder The Wild Party, The Color Purple en Fun Home. Die laatste werd onlangs nog uitgeroepen tot beste musical tijdens het Musical Award Gala.

Cast

De belangrijkste rollen worden gespeeld door:

Cliff – Padraig Turley
Sally Bowles – Sophie de Bruijn
Emcee - Jonas Bouckaert
Fraulein Schneider - Mimi van Amerongen
Herr Schultz - Ties Jansen
Ernst Ludwig - Tony Sal
Fraulein Kost - Niki Today

Informatie en tickets

De regie van Cabaret is in handen van Mark Winstanley. De musical is van 18 november tot en met 18 december te zien in het CC Amstel Theater, Cullinanplein 1 in Amsterdam. Tickets kosten € 20,-- (plus boekingskosten) en zijn verkrijgbaar via de website van QETC.

Coverbeeld: Jeroen Ploeger

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau