Winq ♥︎ Kinepolis Date Night

Ga op Date Night naar de film Bros

Op 26 oktober te zien in de Kinepolis-bioscopen

Leestijd: < 1 min

Wat is nu de beste gelegenheid om romcom Bros, de eerste gay romcom van een grote Hollywoodstudio, te bekijken? Tijdens een date night natuurlijk! In Kinepolis-bioscopen door heel Nederland wordt op woensdag 26 oktober een speciale vertoning van de film georganiseerd, om de film met je vriend (m/v/x), bestie, moeder, broer of liefde te zien. Drankje en popcorn zijn inbegrepen!

Bros is een idee van Billy Eichner (Billy on the Street), die samen met regisseur Nick Stoller het scenario schreef. Eichner is zelf gay en stoorde zich eraan dat er tot dusver geen enkele grote blockbuster-studio in Hollywood was die het aandurfde een romantische comedy te maken waarin alles draait om een gay hoofdpersonage.

In de film speelt Eichner Bobby, een happy single die een lhbtq museum probeert op te richten. Tijdens een avondje uit valt hij als een blok voor Aaron (Luke MacFarlane), maar hij kan geen hoogte van hem krijgen.

Universeel liefdesverhaal

Het lange wachten op de eerste grote gay romcom van een belangrijke Amerikaanse filmstudio was het waard, zo blijkt uit de eerste recensies. Volgens de filmcriticus van Deadline, Pete Hammond, is de film ‘universeel’, ondanks het feit dat veel humor specifiek is gericht op de gay subcultuur. Hij noemt Bros ‘de grappigste film van het jaar en een van de meest hartverwarmende’. Met name Billy Eichner kan rekenen op zijn lof: “Hij spat van het scherm en is een groot komisch talent.”

Realistische seksscènes

Bros heeft de rating R meegekregen, vanwege de seksscènes die erin zitten. Eichner wilde dat de film een realistische weergave zou zijn van zijn leven en dat van andere lhbtq’s. Dus die seksscènes moesten van hem ook realistisch zijn en niet ‘cartoonesk of pornografisch’. Over de scènes zei Eichner dat de studio hem geen strobreed in de weg heeft gelegd.

Queer cast

De cast van Bros bestaat bijna volledig uit lbhtq-acteurs. Naast Eichner zie je in deze hilarische feelgoodfilm héél veel bekende gezichten, waaronder Symone uit RuPaul’s Drag Race, Bowen Yang (Saturday Night Live), T.S. Madison en Broadway-legende Harvey Fierstein. Zelfs ally Debra Messing (Will & Grace) komt voorbij.

Kinepolis Date Night

Tijdens de Kinepolis Date Night op woensdag 26 oktober zie je de voorpremière van een nieuwe film, wordt de rode loper voor je uitgerold en krijg je een welkomstdrankje bij binnenkomst. Een bioscoopbezoek zonder een lekkere bak popcorn kan natuurlijk niet, dus ook die krijg je erbij. Trommel snel je bestie, moeder, broer, oma of liefje op. Wie neem jij mee op date?

Bros is te zien in Kinepolis-bioscopen in Zoetermeer, Utrecht, Leidschendam, Groningen, Enschede, Emmen, Den Bosch, Hoofddorp, Breda, Spijkenisse en Almere. Kijk voor meer informatie en tickets op kinepolis.nl.

Powered by Labrador CMS