Winq ♥︎ Pathé Pride Night

Finse vriendinnen worden verliefd op elkaar in nieuwe film Girls, Girls, Girls

Op 2 november te zien tijdens Pathé Pride Night

26 oktober 2022, Roel Janssen, 1 minuut

In de Finse film Girls, Girls, Girls zien we hoe drie vrouwen verliefd worden, seks ontdekken en met zichzelf geconfronteerd te worden. Op 2 november is deze film te zien tijdens Pathé Pride Night.

Hoeveel Finse films heb jij het afgelopen jaar gezien? Waarschijnlijk op één of zelfs geen hand te tellen. Zonde, want er wordt mooi werk door Finse acteurs gespeeld en door Finse regisseurs gemaakt. Zo ook dramafilm Girls, Girls, Girls (of in het Fins Tytöt, tytöt, tytöt) door regisseur Alli Haapasalo. De film kreeg maar liefst vier van de vijf sterren door The Guardian.

Mimmi (Aamu Milonoff), Emma (Linnea Leino) en Rönkkö (Eleonoora Kauhanen) spelen de hoofdrol in de Finse film over drie jonge vrouwen die verliefd beginnen te worden op elkaar en op anderen. Waar Rönkkö geen moeite heeft de aandacht voor mannen te trekken, is dat bij Mimmi wel anders. Flirten, daten en relaties vindt ze ingewikkeld, tot ze de elegante kunstschaatsster Emma tegen het lijf loopt. Dan wordt het leven ineens een stuk makkelijker. 

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is in een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Girls, Girls, Girls is op woensdag 2 november te zien tijdens Pathé Pride Night in Pathé-bioscopen door heel Nederland. 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Hoofdbeeld: Ilkka Saastamoinen

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau