Josh Cavallo speelt voor het team van Adelaide United in Australië. De middenvelder maakte een jaar geleden bekend dat hij gay is. Destijds was hij de eerste actieve professionele voetballer die uit de kast kwam. In het jaar dat volgde, deden voetballers Jake Daniels van Blackpool en de Schotse Zander Murray hetzelfde, net als de scheidsrechters Craig Napier en Lloyd Wilson.

Vleugels uitslaan

Op 27 oktober 2022 schreef Cavallo op zijn Twitter- en Instagram-account: “Vandaag is het een jaar geleden dat ik voor de camera ging staan, niet wetend of er nog een toekomst voor me zou zijn in sport. Dat ik die stap heb gezet was niet alleen voor mezelf, maar voor alle mensen die denken dat er geen plaats voor ze is in de sportwereld.”

Cavallo bedankt iedereen die hem heeft gesteund. “Je hebt niet alleen mij geholpen, maar ook anderen de moed gegeven om hun vleugels uit te slaan en zichzelf te mogen zijn. In het afgelopen jaar zijn er veel bruggen gebouwd voor de volgende generatie en dit wil ik blijven doen dankzij het podium dat ik heb.”

Adelaide United

Adelaide United plaatste een bericht op het team-account met de tekst: “Een jaar later, we zijn erg trots op jou.”

Cavallo heeft laten weten dat hij het plan heeft opgevat om inclusiviteit in het voetbal en de sport te verbereren. “Ik weet nog niet precies hoe ik dat wil doen, maar er zijn veel manieren om de voetbalgemeenschap een veiliger plek te maken voor mensen zoals wij. Er is een lange weg te gaan, maar ik kan niet wachten om ermee te beginnen.”

Bron: Attitude