Transgender Awareness Week is van 13 – 19 november, waarin wereldwijd wordt stilgestaan bij de zichtbaarheid en acceptatie van transgender en non-binaire personen.

COC Midden-Nederland heeft in Arnhem de handen ineen geslagen met Focus Filmtheater en Transistor, het ontmoetingscafé voor transgender en non-binaire personen in Willemeen. In het kader van de Transgender Awareness Week zijn er twee films geselecteerd rond dat thema.

Mama

Op zondag 13 november is de film Mama te zien. Deze film vertelt het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie. Aan het hoofd van de familie staat moeder en dragqueen Ma'MaQueen. Samen met haar drie katten vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen.

Na de film volgt een zaalgesprek met filmmaker Esmee van Loon en dragqueen Ma'MaQueen. De avond eindigt met een gezamenlijke borrel. Meer informatie over de film en het aanschaffen van tickets lees je hier.

TransMilitary

Op dinsdag 15 november is de film TransMilitary te zien. Deze film volgt vier van de 15.500 transgender personen die dienen in het Amerikaanse leger. Hier worden ze gedwongen om hun genderidentiteit te verbergen vanwege de militaire wet- en regelgeving. De vier militairen in de documentaire zetten hun carrière en gezinsleven op het spel door juist wél uit te komen voor hun transgender identiteit.

Na de film is er een zaalgesprek met vier transgender militairen uit het Nederlandse leger. Daarnaast zal kolonel Peter Wilming ook deelnemen aan dit gesprek. Meer informatie over de film en het aanschaffen van tickets lees je hier.

Coverbeeld: Mama