Bob The Drag Queen, Eureka en Shangela hebben alle drie meegedaan aan RuPaul’s Drag Race. Ze zijn wederom samen te zien in de serie We’re Here, die in Nederland te zien is op HBO Max. Het derde seizoen is aangekondigd voor 25 november.

Spectaculaire dragshow

Het gegeven van We’re Here is simpel: in elke aflevering bezoeken Bob, Eur en Shang een dorpje op het Amerikaanse platteland. Ze recruteren daar drie bewoners die mee mogen doen aan een spectaculaire one-night-only dragshow.

Veel van die dorpelingen komen voor het eerst in aanraking met drag. Hier en daar stuiten de drie op vooroordelen of weigeren mensen hen aanvankelijk te accepteren. Maar met een beetje queer magic en een lading lipliner komt het altijd goed. Tot nu toe in ieder geval, want de drie merken dat er een conservatieve wind door de VS waait.

‘Don’t Say Gay’

Zo zijn er steeds meer staten die ‘Don’t Say Gay’-wetgeving invoeren waardoor op scholen niet meer wordt gepraat over lhbtq-gerelateerde onderwerpen. Er zijn ook steeds meer staten die genderbevestigende zorg voor kinderen afremmen of zelfs verbieden. Ook krijgen dragqueens steeds vaker te horen dat ze ‘gevaarlijk zijn voor kinderen’.

Volgens medebedenker van We’re Here Stephen Warren is het dan ook extra dapper dat de drie queens gewoon blijven doorgaan met de serie. In de trailer is te horen dat Shangela zegt: “Dit seizoen is anders dan alle andere ervaringen die we hebben opgedaan bij het maken van deze show.”

Mormon City

Dit seizoen trekken de drie naar Utah, een stad waar de meerderheid van de bevolking Mormoons is en het team door de lokale autoriteiten werd tegengewerkt. Ook gaan ze naar Brevard County, een plaats in Florida vlakbij Orlando, waar Disney onder vuur kwam te liggen omdat het mediaconcern zich niet uitsprak tegen de eerder genoemde ‘Don’t Say Gay-wetgeving. Tot slot noemen we het bezoek aan Pulse, de nachtclub waar in 2016 tientallen doden vielen bij een schietpartij.

De eerste twee seizoenen van We’re Here staan op HBO Max. Of het derde seizoen ook meteen op 25 november in Nederland is te zien? Dat weten we niet helemaal zeker maar hopen we natuurlijk wel. Hier de trailer van het nieuwe seizoen.