Wat de juiste zorgverzekering is, hangt van meerdere punten af. Bij het uitzoeken van de juiste zorgverzekering moet je daarom op meerdere punten letten.

Kijk goed naar je zorgbehoeften

Eén van de eerste punten waar je goed naar moet kijken, is naar je zorgbehoefte. Welke zorg heb je precies nodig? En welke zorg verwacht je mogelijk het komende jaar nodig te hebben?

Verwacht je bijvoorbeeld een flinke ingreep bij de tandarts? Dan is de keuze voor een aanvullende tandartsverzekering mogelijk een verstandige keuze. Dit is ook het geval als je meerdere fysiobehandelingen verwacht nodig te hebben. Door voor een uitgebreider fysiopakket te kiezen, is de kans groot dat je geld weet te besparen.

Al met al moet je heel goed naar je zorgbehoeften kijken. Uiteraard kun je niet volledig inschatten welke zorg je in het komende jaar nodig hebt. Mogelijk kun je daarom beter het zekere voor het onzekere nemen.

Hierbij moet je ook de basisverzekering in ogenschouw nemen. Sluit deze verzekering al op je medische behoeften aan? Of is het verstandiger om voor één of meerdere aanvullende pakketten te kiezen?

Kijk goed naar de premie

De zorgverzekering is in de afgelopen jaren fors duurder geworden. Merk je dit zelf ook op? Dan is het verstandig om dit jaar eens heel kritisch naar de premie te kijken. Kun je mogelijk bij een andere verzekeringsmaatschappij een goedkopere zorgverzekering afsluiten? Of kun je mogelijk afzien van aanvullende pakketten, waardoor je premie lager uitvalt? De premie is uiteraard één van de belangrijkste punten van een zorgverzekering.

Kijk goed naar de verzekeringsmaatschappijen

Het advies is om niet alleen naar de verzekering te kijken, maar ook naar de maatschappij. Om welke maatschappij gaat het precies? Hoe staat deze maatschappij aangeschreven? En hoe spreken andere klanten over deze verzekeringsmaatschappij?

Ga ook goed na op welke manier je in contact kunt komen met de maatschappij. Bij sommige maatschappijen kun je alle zorgzaken namelijk alleen nog maar online regelen. Als je daar geen liefhebber van bent, kun je wellicht beter voor een andere verzekeringsmaatschappij kiezen.

Kijk goed naar de polis

In het verlengde van bovenstaande punten: kijk goed naar de inhoud van de polis. Ga goed na wat precies gedekt is, tegen welke bedragen en welke voorwaarden er gelden. Het doorpluizen van de polis kost enige tijd, maar is zeer zeker de moeite waard. Later kun je met een gerust hart de gewenste zorgverzekering afsluiten.