Whitney Houston had het imago van de ideale girl next door, maar dat vloog aan diggelen toen ze Bobby Brown leerde kennen. De twee leidden een ruig leven vol drank en drugs en nadat Whitney in 2012 dood werd aangetroffen in de badkuip van haar hotelkamer, bleek dat ze ook voordat Bobby in haar leven kwam al regelmatig met haar neus in de coke hing.

Desondanks groeide Whitney uit tot een van de grootste sterren in de jaren tachtig, met enorme hits als ‘How Will I Know’, ‘One Moment in Time’ en ‘I Will Always Love You’. Uit 1987 stamt ‘I Wanna Dance With Somebody’, een immer vrolijk stemmende uptempo track waarnaar de biopic is vernoemd die dit jaar in de bioscopen verschijnt.

Levensverhaal

De film laat Whitneys stormachtige opkomst zien en vertelt haar persoonlijke levensverhaal, waarin dus niet altijd alles pais en vree was. In hoeverre de latere schandalen aan bod komen, is nog onbekend.

In de film is Naomi Ackie te zien als Whitney. Zij speelde eerder in Star Wars: The Rise of Skywalker, The End of the F***ing World, Lady Macbeth en Master of None. Stanley Tucci is te zien als producent en Whitneys ontdekker Clive Davis. Tamara Tunie speelt haar moeder Cissy Houston en Nafessa Williams haar beste vriendin Robyn Crawford – met wie Whitney naar verluidt een verhouding had aan het begin van haar carrière. Ashton Sanders is te zien als Bobby Brown, Bria Danielle Singleton als hun dochter Bobbi Kristina – die enkele jaren na haar moeder onder dezelfde omstandigheden om het leven kwam.

Scenario

Het scenario voor de film is geschreven door Anthony McCarthen, die eerder de biopic Bohemian Rhapsody schreef over het leven van Freddie Mercury en de andere leden van Queen. I Wanna Dance with Somebody gaat op 22 december in première in Nederland. Bekijk hier alvast de trailer.